Inhoud
In dit bericht zal ik je begeleiden bij het repareren of oplossen van problemen met je goede oude Samsung Galaxy S2 die niet kan worden ingeschakeld. Maar om eerlijk te zijn, als uw apparaat nu begint te falen, kan dit zijn omdat het moet worden vervangen, of in ieder geval de batterij. De productie van de Galaxy S2 begon in 2011 en werd later dat jaar stopgezet omdat Samsung opgewonden genoeg was om de productie van de Galaxy S3 te starten.
Hoe Samsung Galaxy S2 te repareren, kan niet worden ingeschakeld
Stap 1: reset uw Galaxy S2 zacht
Aangezien we niet weten wat het echte probleem is waarom uw telefoon weigerde opnieuw in te schakelen, laten we beginnen met de basis van het oplossen van problemen: zachte reset. Deze procedure zal in principe alle opgeslagen elektriciteit in de componenten afvoeren, met name condensatoren. Als er geen elektriciteit is, worden de telefoon en het geheugen vernieuwd. Het is een zeer effectieve procedure voor kleine firmware- en hardwareproblemen. Hier is hoe je het doet ...
- Verwijder het achterpaneel en trek de batterij eruit.
- Houd de aan / uit-toets één minuut ingedrukt terwijl de batterij leeg is.
- Vervang de batterij en plaats de achterklep.
- Probeer de telefoon aan te zetten.
Ga verder met de volgende stap als deze procedure het probleem niet heeft opgelost.
Stap 2: Laad uw Galaxy S2 op
Het is altijd mogelijk dat de batterij gewoon helemaal leeg was. Dus na de zachte reset en het probleem was niet opgelost, moet u de telefoon aansluiten om op te laden. Laat het minstens 10 minuten aangesloten. Het belangrijkste doel van deze procedure is natuurlijk om ervoor te zorgen dat er voldoende stroom is om de telefoon weer aan te zetten, maar er komt eigenlijk meer bij kijken dan alleen opladen.
Wanneer u de telefoon aansluit, verschijnen er tekenen dat de telefoon wordt opgeladen. Als die tekens ontbreken, kunnen we ons nu verheugen op een batterijprobleem of een hardwareprobleem. Maar laat het op dit punt gewoon enkele minuten aangesloten op het stopcontact, met of zonder die oplaadborden.
Probeer na tien minuten opladen de telefoon aan te zetten om te zien of hij dit nog steeds kan. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap.
NOTITIE: Als er geen oplaadborden waren, is het meer een oplaadprobleem dan iets anders en hebben we daar een andere post voor.
Stap 3: Probeer Galaxy S2 op te starten in de veilige modus
Het doel van deze gids voor probleemoplossing is dat u weet of de telefoon nog steeds kan worden opgestart. Hoewel we altijd de veilige modus gebruiken om problemen met apps van derden uit te sluiten, gebruiken we deze keer deze keer om te zien of de telefoon wordt ingeschakeld als alle apps van derden zijn uitgeschakeld.
Zonder die apps kan het systeem gemakkelijk worden geladen en kan de telefoon sneller opstarten. Dus probeer deze procedure om te zien of u het apparaat kunt inschakelen:
- Haal de batterij uit de telefoon.
- Plaats de batterij opnieuw.
- Houd de Menu sleutel.
- Terwijl u de Menutoets, zet het apparaat aan.
- Als je het vergrendelscherm ziet, kun je de menutoets loslaten.
- ‘Veilige modus’ wordt in de linkerbenedenhoek weergegeven.
Als de oplossing voor de veilige modus niet werkte, is er een andere modus die u zou moeten proberen.
Stap 4: Start uw Galaxy S2 op in de herstelmodus
Het Android-systeemherstel of de herstelmodus voedt elk onderdeel in uw telefoon, maar laadt niet de gebruikelijke gebruikersinterface. Zelfs als het probleem met de firmware zit, zou de telefoon nog steeds probleemloos in deze modus moeten kunnen opstarten. Dus probeer het gewoon om te zien of de telefoon nog steeds in staat is om die oude componenten binnenin van stroom te voorzien.
- Schakel het apparaat UIT.
- Houd de toetsen Volume omhoog en Volume omlaag tegelijkertijd ingedrukt.
- Druk alleen op de aan / uit-toets totdat de telefoon één keer trilt en laat vervolgens alleen de aan / uit-toets los.
- Blijf de toetsen Volume omhoog en Volume omlaag ingedrukt houden totdat het scherm Android-systeemherstel verschijnt.
Als de telefoon met succes is opgestart in de herstelmodus, hoeft u echt niets te doen. Het is nu tenminste bevestigd dat de hardware nog steeds goed is.
Laatste stap: laat een technicus uw telefoon bekijken
Als je telefoon weigert in te schakelen na alles wat je hebt gedaan, wordt het tijd dat je hulp zoekt bij iemand die over alle benodigde vaardigheden beschikt om het probleem op te lossen. Zoals ik al eerder zei, als de telefoon helemaal niet oplaadt, kan dit een batterijprobleem zijn. Anders is er iets mis met de hardware.
U moet echter de zaken in evenwicht brengen. Als de reparatiekosten dicht bij het kopen van een nieuwe telefoon liggen, waarom zou u dan uw geld verspillen aan een oud, onbetrouwbaar apparaat als u een gloednieuwe en volledig werkende telefoon kunt krijgen? Maar het is allemaal aan jou.