Inhoud
- Mogelijke redenen waarom uw Google Pixel 2 XL niet oplaadt zoals bedoeld
- Mogelijke oplossingen, oplossingen en oplaadtips
Als je telefoon niet oplaadt, is de kans groot dat je de schuld onmiddellijk aan een van je oplaadspullen legt. Maar meestal zit het probleem eigenlijk bij het apparaat zelf. Iets in uw telefoon verhindert dat deze correct wordt opgeladen, waardoor de batterij niet kan worden bijgevuld, zelfs niet wanneer deze is aangesloten op een voedingsbron. Wat zou dat zijn en wat moet er worden gedaan om de zaken weer normaal te maken? Dit zijn de vragen die dit bericht zal proberen te beantwoorden. Als u last heeft van relevante problemen, met name op een Google Pixel 2 XL-apparaat, kan deze inhoud u wellicht helpen. Later in dit bericht worden de mogelijke redenen uitgelegd waarom een Google Pixel 2 XL-apparaat niet oplaadt, erg langzaam oplaadt of niet volledig kan opladen. En om u verder te helpen bij het oplossen van problemen, worden ook mogelijke oplossingen en tijdelijke oplossingen geboden. Lees verder voor meer informatie over het omgaan met dit probleem.
Als u een oplossing voor een ander probleem probeert te vinden, bezoek dan onze Pixel 2 XL-pagina voor het oplossen van problemen, aangezien we al enkele van de meest voorkomende problemen hebben behandeld die door de eigenaren zijn gemeld. Als je onze hulp nog steeds nodig hebt, vul dan onze vragenlijst over Android-problemen in en klik op Verzenden om contact met ons op te nemen.
Mogelijke redenen waarom uw Google Pixel 2 XL niet oplaadt zoals bedoeld
Een defecte oplader, adapter of oplaadpoort en ook een slechte batterij aan de telefoon behoren tot de eerste factoren waarmee u rekening moet houden bij het oplossen van oplaadproblemen op mobiele apparaten. Controleer en zorg er zoveel mogelijk voor dat al uw oplaadapparatuur werkt zoals bedoeld. Als u dit doet, kunt u het probleem op het apparaat zelf isoleren.
In tegenstelling tot wat veel mensen dachten aan hardwareschade waardoor het apparaat niet oplaadt, oplaadt maar erg langzaam of niet volledig kan worden opgeladen, is het probleem vaak gekoppeld aan een softwareprobleem.
Het is de software die uw apparaat vertelt wanneer en of het moet worden opgeladen of niet. Dus als de software of het programma dat verantwoordelijk is voor het opladen beschadigd raakt door een aantal bugs en plotseling bedrieglijk wordt, is dat wanneer oplaadproblemen ontstaan. Denk om dit verder toe te lichten aan de camera-app op je telefoon. De camera (hardware) werkt niet zonder camera-app (software) en hetzelfde geldt voor de app die zonder de fysieke camera nutteloos kan zijn. Hetzelfde geldt voor de oplaadfunctie van uw telefoon. Een specifiek programma krijgt de opdracht om het apparaat te instrueren om op te laden zodra het detecteert dat de batterij bijna of bijna leeg is. Wanneer dat programma door iets wordt verknoeid, kan het zijn functie niet uitvoeren en zal het apparaat gewoon niet opladen, aangezien geen enkel programma het daartoe triggert. Dit is van toepassing op alle apparaten, aangezien elk ervan is ontworpen als een systeem, wat betekent dat elk van hen bestaat uit meerdere programma's of applicaties die samenwerken om er een smartphone van te maken.
Een van de meest voorkomende bronnen van bugs die de normale functie van een apparaat kunnen ruïneren, inclusief opladen, zijn software-updates. Oplaadproblemen bleken zelfs een van de wijdverspreide problemen te zijn die eindgebruikers tegenkwamen na het installeren van een update voor apps of het Android-systeem. Dit zijn allemaal softwaregerelateerde problemen, wat betekent dat ze aan uw kant kunnen worden opgelost of zonder dat u naar een servicecentrum hoeft te gaan. Als u zeker weet dat het probleem niets te maken heeft met de hardwarecomponenten van uw telefoon, die mogelijk zijn beschadigd, kunt u nu beginnen met het oplossen van problemen met de volgende opties.
Mogelijke oplossingen, oplossingen en oplaadtips
Gebruik de volgende tijdelijke oplossingen om het probleem te isoleren, de oorzaak te achterhalen en uw Google Pixel 2 XL weer op te laden en weer correct op te laden. Als u geen oplossing hebt gekregen met de eerste methode, vergeet dan niet de volgende te proberen totdat het probleem is verholpen.
Laad je telefoon opnieuw op
Zorg er deze keer voor dat u het op de juiste manier doet, wat aangeeft dat u moet controleren en ervoor moet zorgen dat de oplaadkabel correct is aangesloten op de stroombron en oplaadpoort op uw apparaat. Onderzoek ook uw oplaadapparatuur om er zeker van te zijn dat ze allemaal naar behoren werken. Overweeg naast het opladen van accessoires ook de oplaadpoort en de stroombron die u gebruikt te controleren. Zorg ervoor dat u de originele (OEM) oplader en adapter gebruikt die bij uw telefoon zijn geleverd en dat deze volledig functioneel zijn. U kunt proberen een ander stopcontact of een andere voedingsbron te gebruiken, zoals een USB-poort op uw computer, autolader of powerbank. Als u dit doet, kunt u bepalen of het probleem zich voordoet bij de poort die in gebruik is.
Gebruik uw telefoon zoveel mogelijk niet tijdens het opladen. Mogelijk zijn er enkele apps op uw telefoon geïnstalleerd die een aanzienlijke hoeveelheid stroom verbruiken wanneer ze worden geactiveerd of gestart. Dus zelfs als je telefoon is aangesloten op de oplader en stroombron, is het nog steeds mogelijk dat het batterijvermogen niet toeneemt, omdat de app die je gebruikt, de batterij leeg laat lopen. Dit is meestal een van de belangrijkste redenen waarom uw apparaat erg langzaam oplaadt of de batterij niet voor 100 procent kan opladen.
Voer een zachte reset uit op uw Google Pixel 2 XL (indien van toepassing)
Als uw apparaat nog steeds een beetje stroom heeft, probeer dan een zachte reset uit te voeren of start uw telefoon opnieuw op en probeer hem vervolgens opnieuw op te laden. Als u dit doet, worden eventuele storingen of bugs geëlimineerd die mogelijk hebben verhinderd dat het apparaat wordt opgeladen. Het proces heeft geen invloed op uw kritieke informatie die op uw telefoon is opgeslagen. Als je het nog niet hebt gedaan, kun je het volgende doen:
- Houd de Aanknop in de rechterhoek van uw telefoon.
- Tik op de optie om Uitschakelen.
- Wacht ongeveer 30 seconden druk vervolgens op Aanknop opnieuw om het weer in te schakelen.
Als alternatief kunt u ook de Aanknop voor ongeveer 10 seconden of totdat het Google-logo of animatiescherm verschijnt.
Uw apparaat start vervolgens opnieuw op. Sluit hem aan op de oplader en probeer hem opnieuw op te laden zodra de telefoon volledig is opgestart.
Kalibreer de batterij op uw Google Pixel 2 XL
Nogmaals, dit is alleen van toepassing als je nog een beetje stroom over hebt op je apparaat. Het kalibreren van de batterij is essentieel om de batterijprestaties te optimaliseren en ervoor te zorgen dat uw telefoon te allen tijde alleen het juiste batterijniveau laat zien. Het kalibratieproces houdt in dat de batterij volledig leegloopt en daarom mag dit slechts af en toe worden gedaan. Door de batterij vaker te kalibreren, kan de levensduur van de batterij afnemen door constant leeglopen of volledig ontladen. Als je het nog niet hebt gedaan en je wilt het proberen, volg dan deze stappen:
- Gebruik uw apparaat totdat het wordt uitgeschakeld of wanneer de batterij helemaal leeg is.
- Schakel het weer in en laat het vervolgens vanzelf uitschakelen.
- Wanneer uw apparaat volledig is uitgeschakeld, sluit u het aan op een oplader en laat u het opladen totdat de oplaadindicator of het batterijpictogram aangeeft dat het 100 procent heeft bereikt.
- Koppel uw telefoon los van de oplader en schakel hem in.
- Als de levensduur van de batterij niet 100 procent bereikt, sluit u hem weer aan op de oplader en laat u hem langer opladen totdat hij volledig is opgeladen voor 100 procent.
- Koppel de oplader los als de batterij vol is.
- Start uw telefoon opnieuw op.
- Gebruik uw telefoon vervolgens weer zoals u normaal doet, totdat deze leeg is en wordt uitgeschakeld.
- Laad het opnieuw op totdat de batterij volledig is opgeladen.
- Zet je telefoon aan.
Uw batterij is nu gekalibreerd.
Andere opties om te overwegen, indien mogelijk
U kunt ervoor kiezen om problemen met apps op te lossen of een fabrieksreset uit te voeren, als uw apparaat nog stroom heeft om aan te blijven.
- Start op in veilige modus. Om problemen met apps op te lossen, start u uw Google Pixel 2 XL op in de veilige modus en stelt u vervolgens vast welke apps veel stroom verbruiken. U kunt ervoor kiezen om de app tijdelijk te verwijderen als u deze niet gebruikt, en vervolgens te kijken of uw apparaat normaal oplaadt zonder de app. U kunt ook proberen uw apparaat op te laden in de veilige modus. Als een app van een derde partij verhindert dat uw apparaat correct wordt opgeladen, moet het werken of opladen zoals bedoeld in de veilige modus, aangezien alle apps en services van derden zijn uitgeschakeld.
- Totale herstart. Een andere mogelijke oplossing, maar moet (indien mogelijk) alleen als het laatste redmiddel worden beschouwd, is een masterreset of het herstellen van uw Google Pixel 2 XL naar de fabrieksinstellingen. Als u dit doet, worden systeemfouten verholpen die mogelijk van invloed zijn geweest op de oplaadfuncties van het apparaat. Maar u moet er ook rekening mee houden dat al uw gegevens tijdens het proces zullen worden gewist, inclusief uw persoonlijke instellingen en inhoud. Dat gezegd hebbende, zou het van tevoren nodig zijn om een back-up te maken van al uw belangrijke bestanden. Vervolgens kunt u doorgaan met een fabrieksreset via het Instellingen menu op uw telefoon of gebruik de hardwaretoetscombinaties (Kracht en Volume toetsen).
Escaleer het probleem voor meer hulp
Als geen van de voorgaande methoden het probleem kan oplossen en uw Google Pixel 2 XL nog steeds niet oplaadt, langzaam oplaadt of niet volledig oplaadt, is het tijd om meer hulp te zoeken. Neem contact op met uw apparaatdrager of Google-ondersteuning om het probleem te escaleren en verdere hulp en officiële aanbevelingen te zoeken.
Verbind je met ons
We staan altijd open voor uw problemen, vragen en suggesties, dus neem gerust contact met ons op door dit formulier in te vullen. Dit is een gratis service die we aanbieden en we brengen u er geen cent voor in rekening. Houd er echter rekening mee dat we elke dag honderden e-mails ontvangen en dat het voor ons onmogelijk is om op elk ervan te reageren. Maar wees gerust, we lezen elk bericht dat we ontvangen. Voor degenen die we hebben geholpen, verspreid het nieuws door onze berichten met je vrienden te delen of door simpelweg onze Facebook- en Google+ pagina leuk te vinden of ons te volgen op Twitter.