Inhoud
De Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7) is waterbestendig, niet waterdicht. De # IP68 (IP staat voor Ingress Protection) -classificatie is meer een verzekering dat uw telefoon mogelijk bestand is tegen onbedoelde onderdompeling in water, zoals wanneer u hem in de regen gebruikt, er een glas water op hebt gemorst, hem in een gootsteen hebt laten vallen of toiletpot, etc.
De ene blunder leidde tot de andere, nu reageert de telefoon niet meer. Dus, was het echt water dat het deed? Natuurlijk wel!
Als dit u overkomt, zijn er dingen die u wel en niet moet doen, zodat uw telefoon nog steeds kan overleven. Maar bovenal, als je andere problemen hebt met je Galaxy S7, blader dan door onze pagina voor probleemoplossing om vergelijkbare en gerelateerde problemen te vinden die we al eerder hebben aangepakt. Gebruik de oplossingen en procedures voor probleemoplossing die we hebben voorgesteld. Als ze niet werken, kunt u altijd contact met ons opnemen door hier onze vragenlijst in te vullen.
Wat te doen als de Galaxy S7 in water is ondergedompeld en zich raar gaat gedragen
Als de telefoon raar begint te doen nadat hij in water is ondergedompeld, is het heel goed mogelijk dat water het verprutst. Wacht niet langer en handel onmiddellijk. Hier is wat je moet doen:
Stap 1: Schakel uw telefoon onmiddellijk uit
Waarom? Om verdere vloeistofschade te voorkomen. Tegenwoordig hebben printplaten een soort bescherming voor lichte onderdompeling in water, zodat ze niet onmiddellijk beschadigd raken als er vloeistof mee in contact komt. Dat wil zeggen als er geen elektriciteit door de componenten stroomt, maar als dat wel het geval is, dan is dat een ander verhaal.
Water, elektronische componenten en elektriciteit gaan niet goed samen en degene in het midden raakt vaak beschadigd en in dit geval is het uw telefoon waarin deze componenten zijn ondergebracht. Zodra u merkt dat de telefoon anders begint te werken nadat deze in contact is geweest met vloeistof, schakelt u deze uit om het risico op waterschade te verkleinen.
Stap 2: ontkoppel uw simkaart en microSD-kaart
Dit om te voorkomen dat ze worden beïnvloed. Simkaarten en microSD-kaarten kunnen ook gemakkelijk worden beschadigd door water. De kans is groot dat vloeistof zijn weg naar de sleuf kan vinden.
Stap 3: Zorg ervoor dat alles droog is voordat u het weer inschakelt
Het is eigenlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan en het is tijdrovend. Het opdrogen van een "mogelijk" natte smartphone is een beetje ingewikkeld dan het drogen van andere dingen. Het is omdat je de schroeven niet gewoon kunt losdraaien en openen. Als u dat doet, vervalt uw garantie, hoewel ik niet zeg dat u aanspraak kunt maken op garantie voor vloeistofschade.
Er zijn echter enkele trucjes om een smartphone af te drogen, maar het is niet zo snel. Dit is wat ik je aanraden te doen ...
- Als je waterresten in de USB-poort en koptelefoonaansluiting ziet, gebruik dan een föhn om warme lucht in die gaten te blazen. U kunt misschien water uit die poorten laten verdampen, maar neem geen risico.
- Leg je telefoon na gebruik van de föhn in een kom vol rijst en laat hem een paar dagen begraven liggen. Rijstkorrels zijn geweldig waterabsorberend en in die tijd kunnen ze mogelijk waterdeeltjes in je telefoon absorberen.
- Probeer na 48 uur uw telefoon aan te zetten en bekijk hem nauwkeurig. Als wordt ingeschakeld en nog steeds raar werkt, schakel het dan onmiddellijk uit. Als het niet gaat, sluit u de oplader aan om te zien of het erop reageert. Als dit het geval is, laat u de stekker 10 minuten in het stopcontact zitten en probeert u hem vervolgens weer aan te zetten. Als het echter niet op de oplader reageert, moet u de stekker onmiddellijk uit het stopcontact halen.
- Stuur de telefoon op voor reparatie. Wat er zou gebeuren, is dat de technicus je telefoon gewoon opent en hem een explosie van warme lucht geeft om de resterende waterdeeltjes te drogen, of een algemene schoonmaakbeurt kan de slag slaan. Er zullen echter verdere tests worden uitgevoerd en dat is de doorslaggevende factor of de telefoon al dan niet voor reparatie naar Samsung wordt gestuurd.
Laten we nu eens kijken naar de echte problemen die onze lezers ons hebben gestuurd die verband houden met dit probleem ...
Vraag: “Mijn S7 is in de gootsteen vol water gevallen. Ik raapte het meteen op, maar het ging uit zodra het uit het water was. Wat moet ik doen? Ze zeggen dat het waterdicht is, maar ik betwijfel het.”
Antwoord: Probeer het nog niet in te schakelen ... Volg de instructies in de bovenstaande stappen om verdere schade te voorkomen.
Vraag: “Ik denk dat er water in mijn telefoon terecht is gekomen omdat ik een oproep heb beantwoord terwijl ik aan het douchen was, denkend dat het waterdicht is. Het werkt echter nog steeds, maar het laadt niet meer op. Er is nog 10% batterij over en ik ben bang dat deze niet langer meegaat. Kun je hier iets aan doen? Bedankt.”
Antwoord: Schakel uw telefoon uit en sluit de oplader aan. Als hij reageert, laat hem dan 5 minuten opladen, maar blijf je telefoon vasthouden om te weten of hij warm wordt. Zodra u merkt dat de telefoon opwarmt, koppelt u de oplader onmiddellijk los en stuurt u uw telefoon op voor reparatie. Als de telefoon echter niet op de oplader reageert, koppelt u deze los en laat u deze controleren.
Daar heb je het! Ik hoop dat dit artikel je kan helpen het risico te begrijpen dat de telefoon zelfs voor een korte tijd in water wordt ondergedompeld, en je een idee geeft van wat je moet doen als alles naar het zuiden gaat op het moment dat je hem uit het water vist.
Verbind je met ons
We staan altijd open voor uw problemen, vragen en suggesties, dus neem gerust contact met ons op door dit formulier in te vullen. Dit is een gratis service die we aanbieden en we brengen u er geen cent voor in rekening. Houd er echter rekening mee dat we elke dag honderden e-mails ontvangen en dat het voor ons onmogelijk is om op elk ervan te reageren. Maar wees gerust, we lezen elk bericht dat we ontvangen. Voor degenen die we hebben geholpen, verspreid het nieuws door onze berichten met je vrienden te delen of door simpelweg onze Facebook- en Google+ pagina leuk te vinden of ons te volgen op Twitter.