Redenen waarom Android-apps crashen

Schrijver: John Pratt
Datum Van Creatie: 10 Januari 2021
Updatedatum: 17 Kunnen 2024
Anonim
How "Crash Safari" Reboots Your Phone
Video: How "Crash Safari" Reboots Your Phone

Inhoud

Terwijl slimme apparaten de afgelopen jaren onze wereld overspoelden, zijn we gewend geraakt aan het gebruik van en vaak vertrouwen op sommige apps om ons dagelijks leven te doorlopen. Met een overvloed aan deze apps komt de kwestie van betrouwbaarheid. Het is tegenwoordig niet ongebruikelijk dat app-crashes van tijd tot tijd optreden. Sommige mensen ervaren dit probleem vaak, terwijl anderen het slechts een paar keer per week hebben. Het feit blijft echter: apps crashen! Maar waarom?
Hieronder staan ​​enkele van de meest voorkomende redenen waarom apps in onze gadgets op ongelegen momenten plotseling doodvriezen.

Ineffectieve klantoptimalisatie

Apps met gebreken in het interfaceontwerp die het gevolg zijn van slecht beheer van bronnen, lopen vaak vast. Als een ontwikkelaar niet enthousiast is over de mogelijkheden van een apparaat waarop de app bedoeld is, kan die app uiteindelijk een bron van hulpbronnen worden en een constante bron van frustratie voor gebruikers. Er zijn gevestigde technieken om de manier waarop een app bronnen beheert te minimaliseren, maar als een ontwikkelaar bezuinigt of er niet in slaagt ze te implementeren, blijft dat niet altijd onopgemerkt.
Het gebruik van algoritmen voor beeldcompressie is bijvoorbeeld een must om ervoor te zorgen dat de bestandsgrootte van foto's niet te groot is. Een goede ontwikkelaar moet er rekening mee houden dat niet alle eigenaren van slimme apparaten altijd hoge internetsnelheden hebben. Aangezien veel apps tegenwoordig regelmatig een verbinding met een externe server tot stand moeten brengen om te kunnen werken, worden ontwikkelaars verondersteld rekening te houden met de relatie tussen gebeurtenissen op het scherm en de werkelijke mogelijkheden van het apparaat. Een verkeerde berekening in dit aspect kan een aanzienlijke invloed hebben op hoe de app zich gedraagt ​​nadat deze is uitgebracht.


Gebruik van verschillende netwerktypes

Heeft u een app zien crashen nadat u uw netwerkverbinding naar mobiele data of wifi had gewijzigd? Hoewel de meeste vlaggenschiptelefoons, zoals de Galaxy-serie van Samsung, een ingebouwde automatische netwerkschakelfunctie hebben om de verbindingsschakelaar naadloos over te zetten en gegevensverlies te minimaliseren, kunnen sommige apps meestal nog steeds met stabiliteitsproblemen kampen. Dit probleem speelt al een paar jaar bij ons en het antwoord erop rust op de schouders van zowel ontwikkelaars als Google, de maker van Android. Niemand lijkt echter een effectievere oplossing te hebben gevonden.
Om te voorkomen dat een app crasht, moet u deze eerst uitschakelen voordat u naar een ander netwerktype overschakelt.

Bandbreedtebeperkingen

Een andere reden waarom een ​​app niet wordt geladen, vastloopt en uiteindelijk sterft, is wanneer deze een beperkte bandbreedte ontvangt. Een onbetrouwbare verbinding leidt vaak tot een corrupte cache omdat de app daarbij mogelijk slechte gegevens ophaalt. Sommige apps werken misschien prima thuis, omdat de ene waarschijnlijk de stabielere wifi-verbinding gebruikt, maar als je eenmaal op pad bent en bent overgeschakeld op mobiele data, beginnen de echte problemen. Ontwikkelaars moeten op deze mogelijkheid letten, maar dit is vaak een van de meest weggelaten aspecten bij het bouwen van apps.
Als je hebt gemerkt dat een bepaalde app de neiging heeft om traag te werken of vastloopt wanneer je je vlekkerige mobiele verbinding gebruikt, leg dan de schuld bij de ontwikkelaar. Een goede app zou betrouwbaar moeten werken met of zonder een stabiele verbinding.



Slecht geheugenbeheer

Een van de grootste uitdagingen voor Android-ontwikkelaars is ervoor te zorgen dat hun app goed werkt op een breed scala aan apparaten. Sommige apps werken mogelijk goed op een HTC One M9, maar niet op de Samsung Galaxy S2, simpelweg omdat beide apparaten een grote kloof hebben in termen van CPU-snelheid en verwerkingskracht. Dat betekent echter niet dat nieuwere en snellere apparaten crashvrije apps garanderen. Als een app meer dan 5 seconden nodig heeft om op te starten, wordt deze meestal gedood door het besturingssysteem. Dit wordt door gebruikers als een crash ervaren.

Gebrekkige foutopsporing

Overhaaste apps missen mogelijk de juiste foutopsporing tijdens de productie, dus als er nieuwe functies worden toegevoegd, werken sommige onderdelen later mogelijk niet zoals bedoeld. In feite wordt een groot deel van app-crashes veroorzaakt door menselijke fouten. Onjuiste codering en het toewijzen van een verwijzing aan een niet-bestaande variabele resulteert vaak in een fatale fout die nul-pointerfout wordt genoemd. Als een ontwikkelaar bijvoorbeeld niet voorzichtig is bij het anticiperen op de dingen die fout kunnen gaan, kan dit resulteren in een null-pointer. Dit komt tot uiting wanneer een app plotseling niet meer reageert.


Incompatibiliteitsproblemen

Op dit moment is het vanwege fragmentatie bijna onmogelijk voor een ontwikkelaar om een ​​app te testen op alle actief draaiende apparaten. Dit is de reden waarom sommige apps zo goed presteren op andere apparaten, terwijl ze voor sommige het tegenovergestelde doen. Testen is niet alleen tijdrovend, maar ook niet erg kosteneffectief, vooral voor ontwikkelaars die problemen hebben.
Compatibiliteitsproblemen treden ook op als er een nieuwe belangrijke update van het besturingssysteem is. Het zou je niet moeten verbazen als sommige van je apps betrouwbaarder lijken als je KitKat had na het installeren van Lollipop.

Hiermee eindigt onze korte discussie over de redenen waarom Android-apps crashen. We hopen u een beetje te hebben uitgelegd waarom dit probleem zich nog steeds voordoet, zelfs als smartphones sneller en krachtiger zijn geworden. Houd er rekening mee dat het bouwen van apps een lastige zaak is en dat er miljoenen, zo niet miljarden, mogelijke faalpunten zijn in deze branche. Mocht je een schijnbaar uniek probleem tegenkomen met een bepaalde app, probeer dan de ontwikkelaar te helpen door hem hiervan op de hoogte te stellen door een rapport in te dienen of door rechtstreeks contact met hem op te nemen.


Zie ook Waarom Android Lollipop problemen veroorzaakt

Neem contact met ons op

Laat het ons weten als u een van de gebruikers bent die een probleem met uw apparaat tegenkomt. We bieden gratis oplossingen voor Android-gerelateerde problemen, dus als je een probleem hebt met je Android-apparaat, vul dan gewoon de korte vragenlijst in deze link en we zullen proberen onze antwoorden in de volgende berichten te publiceren. We kunnen geen snelle reactie garanderen, dus als uw probleem tijdgevoelig is, zoek dan een andere manier om uw probleem op te lossen.

Wees bij het beschrijven van uw probleem zo gedetailleerd mogelijk, zodat we gemakkelijk een relevante oplossing kunnen vinden. Geef indien mogelijk de exacte foutmeldingen die u krijgt op om ons een idee te geven waar we moeten beginnen. Als u al enkele stappen voor probleemoplossing heeft geprobeerd voordat u ons een e-mail stuurt, vermeld deze dan, zodat we ze in onze antwoorden kunnen overslaan.

TheDroidGuy is ook aanwezig op sociale netwerken, dus misschien wilt u communiceren met onze gemeenschap op onze Facebook- en Google+ pagina's.

We ontvangen verkoopcommissie als u artikelen koopt via onze links. Leer meer.

Laptop zijn geen nieuw concept. Ze betaan ​​al een hele tijd, maar de moderne laptop i er in verchillende oorten en maten. Vroeger waren de optie tuen Window en Mac. Maar tegenwoordig zijn er een hand...

Een van de bete vlaggenchip-martphone die je vandaag kunt krijgen, i de #amung #Galaxy # 9. De telefoon werd voor het eert uitgebracht in maart 2018 en maakt gebruik van de nieuwte napdragon 845 / Exy...

Nieuwe Publicaties