Windows Lenovo YogaBook Review: Fris uit de toekomst, ontsierd door het heden

Schrijver: Monica Porter
Datum Van Creatie: 18 Maart 2021
Updatedatum: 1 Kunnen 2024
Anonim
Lenovo Yoga Book Review (Android)
Video: Lenovo Yoga Book Review (Android)

Inhoud

We hebben allemaal verschillende versies van hetzelfde oude cliché gehoord. "Geluk gunsten de vetgedrukte." We zien het in office-artwork proberen om ons te inspireren om meer te doen. We horen het elke ochtend rondgeleid worden door leidinggevenden en magnaten op zakelijk georiënteerde nieuwsnetwerken. De ingenieurs van Lenovo hebben het ter harte genomen bij het ontwerpen van de Lenovo YogaBook.


Vanaf het begin van deze week voor $ 549,99, gaat de Windows Lenovo YogaBook helemaal over gewaagde zetten. In een tijd waarin elk apparaat wordt geleverd met een digitale stylus, gokt Lenovo op een pen-, papier- en technologieoplossing. De YogaBook dwingt je niet om dure hoesaccessoires te kopen in naam van maatwerk en mode. Het paneel met sensoren fungeert ook als een toetsenbordspel. In een tijd waarin iedereen add-on-toetsenborden verkoopt, is het Halo-toetsenbord behoorlijk riskant.



In het voortbouwen op de Real Pen en Halo toetsenbordconcepten, wedt Lenovo dat de wereld klaar is voor een nieuw soort tablet voor creatieven. Het hoopt dat een futuristische technologie kan leiden tot een nieuwe generatie Windows 2-in-1. Er is zeker een markt voor een kleine Windows-pc die gebruikers in staat stelt om productief te blijven en onderweg te creëren, maar ik ben er niet helemaal zeker van dat de poging van Lenovo het volgende oplevert.


Lenovo YogaBook Review: ontwerp en interne toepassingen

Voor een bepaald soort persoon zijn het tekenen van tablets en echte notebooks geen stukje geheimzinnige technologie. Ze hebben een relatie met hun Moleskine die elke keer dat ze met hun vingers langs de ruggengraat komen, opnieuw opduikt. De ontwerpers van Lenovo begrijpen dit duidelijk, omdat de YogaBook aanvoelt als een gesloten spiraalvormig notitieboek in uw hand.

Veel van dat gevoel komt van de getextureerde aluminium en magnesium covers van het display van de YogaBook en het sensorpaneel. In gesloten toestand buigen de buitenranden ervan een beetje. Er is echt niets anders aan dit ontwerp, dat is natuurlijk opzettelijk. Wie zou willen dat hun digitale notebook meer op een mobiele computer lijkt? Niemand.



Dezelfde simplistische esthetiek wordt overgedragen naar de binnenkant van het apparaat. Waar je normaal gesproken het toetsenbordspel zou zien, is een lege lei. Halo Keyboard lijkt onzichtbaar voor het oog in bepaalde lichtomstandigheden. Een knop boven het deck schakelt het apparaat in en uit zijn schrijf- en toetsenbordmodus. Naast die knop zit de 8-megapixel camera aan de achterzijde van de YogaBook. Het is alleen zichtbaar als u het apparaat in tweeën hebt gevouwen voor de tablet-modus.


internals

Een 2-megapixelcamera bevindt zich boven het 10,1-inch 1920 x 1200-scherm. Omdat Lenovo YogaBook als een eerste tablet ziet, heeft het de dingen die je van een tablet zou verwachten. Het laadt via een micro-USB-poort aan de linkerrand. Een MicroSD-slot biedt ruimte voor maximaal 128 GB extra opslagruimte. Dat is bovenop de 64GB die het intern heeft. Luidsprekers met Dolby's Atmos-technologie zitten aan zowel de linker- als de rechterrand. De aan / uit-knop, audio-aansluiting en volumeregelaars zitten aan de rechterkant.



Ja, het is vrij licht op poorten, maar dat is OK. Het moest zo dun mogelijk zijn. Van achterkaft tot voorkant is het 0,38-inch.

Binnenin zijn GPS, omgevingslichtsensor, kompas en gyrosensor. YogaBook maakt verbinding met netwerken met draadloze 802.11 ac-technologie en accessoires met Bluetooth 4.0. Een Intel Atom-processor en 4 GB RAM bieden alle rekenkracht. Ik moet mobiel zijn evaluatie-eenheid kwam in het zwart en zonder LTE mobiele data-ondersteuning, want dat is het enige ontwerp waarop Microsoft's Windows-besturingssysteem is geladen. De Android-versie is verkrijgbaar in goud, zwart en grijs voor $ 499,99.

Lenovo YogaBook Review: ervaring

Het ware doel van elk stukje technologie is om je dingen voor elkaar te krijgen. Het probleem is dat Windows-pc's bijna nooit op de achtergrond verdwijnen. Soms is dat te wijten aan heft. Andere keren is het batterijleven en ontwerpfouten. Laten we het eens hebben over die gekke weddenschappen die Lenovo heeft gemaakt.

CreatePad

Blijkbaar heeft Lenovo een naam van het sensorkaartje tegenover het display in de YogaBook. Ze noemen dit de CreatePad. De CreatePad kan 2.048 verschillende niveaus van druk van de inbegrepen Real Pen detecteren. Dat is een aanzienlijk bedrag meer dan apparaten die andere technologieën gebruiken. U kunt rechtstreeks op CreatePad schrijven met de punt van de pen.



U kunt ook een vel papier scheuren van het meegeleverde papierkussen en het over het CreatePad leggen. Als u besluit dit te doen, moet u overschakelen naar een van de vier tips die Lenovo bij de machine heeft gevoegd. Er is niets speciaals aan het papier, dus u kunt elk gewenst stuk papier gebruiken. U moet ervoor zorgen dat het papier uitgelijnd is in het sensorgedeelte van CreatePad. Het uitlijningsproces gaat een stuk eenvoudiger als u gewoon nieuwe vullingen toevoegt aan de pad die Lenovo u geeft. Het heeft magneten die je door het proces leiden.



Wat je ook schrijft op de CreatePad-oppervlakken in OneNote en andere apps op het display van het apparaat. Een OneNote-snelkoppeling wordt automatisch zichtbaar. De volumeknoppen fungeren ook als een snelkoppeling naar de app. U kunt ook rechtstreeks op het scherm schrijven. Ik heb nooit problemen gehad met het maken van penstreken door de CreatePad. Vergeten om de uitlijning precies goed te krijgen bij het gebruik van stukjes papier resulteerde enkele keren in een of andere afgesneden tekst.

Echte pen

Het grootste probleem dat ik heb met de CreatePad is niet de pad zelf, maar de pen die je gebruikt om ermee te werken. Real Pen voelt zich goedkoop en vervuilt wat een schone schrijfervaring zou moeten zijn.



Voordat u overschakelt tussen digitaal schrijven en schrijven op papier, moet u de punt van de pen zelf uitschakelen. Om dit te doen, moet u de dop van de Real Pen nemen en de vulling vergrendelen die u wilt vervangen. Dan moet je eraan trekken. Het proces voelt vreemd aan. U moet dit opnieuw doen om te schrijven op het display van het apparaat, maar Lenovo heeft AnyPen-technologie op slimme wijze toegevoegd. Dit betekent dat u de inkttips zonder zorgen op het display kunt gebruiken.

Een voordeel voor Lenovo dat Wacom Feel-technologie voor de pen gebruikt, is dat er geen batterijen zijn die om de drie maanden worden vervangen. Ik - en de meeste mensen die digitale aantekeningen maken - stellen dat op prijs. Niets verpest een creatieve sessie, zoals naar een paar drogisterijen rennen op zoek naar een batterij die niemand lijkt op te slaan. Lenovo geeft je geen echte plek om de pen op te slaan, maar dat is begrijpelijk gezien hoe dun het apparaat is.

Halo-toetsenbord

Het Halo-toetsenbord is de grootste gok van Lenovo. Het is ook degene die het minst betaalt. Het wordt uitgeschakeld wanneer u het over de achterkant van het scherm vouwt.

Als een vaste schrijver blijf ik op zoek naar slechte toetsenbordwaarschuwingsborden. Meestal is het grootste waarschuwingsteken een gebrek aan sleutelreizen. Halo Keyboard is gebouwd op een aanraakscherm. Er is absoluut geen sleutelbeweging en geen manier om te voelen waar je vingers zouden moeten zijn terwijl je een woord typt. Lenovo maakt het argument dat dit fysieke toetsenbord de voorkeur heeft boven een toetsenbord op het scherm dat dezelfde problemen zou hebben en niet trilt terwijl u tikt. Dat is een goed punt.



Afstand tussen de toetsen is prima, maar je bent echt overgeleverd aan automatisch corrigeren in Windows. Gelukkig heeft het besturingssysteem geweldige automatische correcties in apps zoals Word. Het duurde dagen om de accuraatheid van het Halo-toetsenbord te leren kennen. Zelfs toen waren fouten gewoon. Het is beter dan helemaal geen toetsenbord, maar ik weet niet zeker of de meeste mensen er blij mee zullen zijn.

Wat ik niet verwachtte, was dat de vibratie van het toetsenbord zo luid was of dat je het niet kon aanpassen. Ten minste op Windows is het aan of uit. Als u het uitschakelt, wordt het nog moeilijker om te typen. De textuur van de CreatePad is geweldig om te schrijven, maar niet per se geweldig om te scrollen met de ingebouwde touchpad. De touchpadknoppen genereren helemaal geen vibratie.

Het apparaat zelf schakelt het toetsenbord uit wanneer het wordt teruggevouwen, maar geeft niet aan dat Windows overschakelt naar de tabletmodus, wat jammer is.

Prestatie

Intel Atom-processors zijn perfect voor een apparaat zoals de YogaBook. Ze produceren niet veel warmte en kunnen de meeste taken goed aan. Belangrijker dan alles is hun batterij-vaardigheid. Ze zijn ongelooflijk goed in het laten uitlezen van meer schermtijd. Met gemiddelde instellingen duurde het YogaBook ongeveer 11 uur tussen de oplaadbeurten. De batterijlevensduur was zelfs zo goed dat ik er na het sterven toch een paar minuten over dacht om uit te zoeken waarom het apparaat niet was ingeschakeld.



Ik kan met absolute zekerheid zeggen dat je niet met deze machine video's wilt gaan bewerken, maar productiviteits-apps, video kijken en naar muziek luisteren zijn prima. Browsen op het web heeft enkele problemen, maar dat komt doordat Microsoft's Edge-browser een ietwat temperamentvolle puinhoop is. Ik ben dezelfde Edge-problemen tegengekomen op andere apparaten met Windows 10. Andere programma's en browsers presteerden prima, hoewel er enige merkbare vertraging was bij het laden ervan.

De camera's van het apparaat zijn bruikbaar, maar u kunt er niet op rekenen voor de best mogelijke opnamen. Dat geldt echter voor de meeste Android- en Windows-tablets.



Lenovo YogaBook Review: Specificaties

Processor & afbeeldingenTot 2,4 GHz Intel ATOM x5-Z8550, Intel HD 400 Graphics
Geheugenopslag4 GB RAM, 64 GB opslagruimte
tonen10.1 "FHD IPS 1920 x 1200 scherm
Poorten en extra'sMicroSD-kaartslot, 8-megapixel camera aan de achterzijde, 2 megapixel camera aan de voorzijde, Micro-HDMI, Micro-USB, Headset-aansluiting, 802.11 AC draadloos, G-sensor, E-kompas, Hall-sensor, omgevingslichtsensor, GPS en A-GPS
Batterijduur12 uren
Afmetingen en gewicht 10,1-inch x 6,72-inch x 0,38-inch. 1,52 pond.

Lenovo YogaBook Review: Moet je kopen?

Er is veel te waarderen over de Lenovo YogaBook. De grootte en buitenste schil zijn fantastisch. Het voelt als iets waar een schepper omheen kan dragen wanneer inspiratie hen raakt. Ik wou alleen dat toen het tijd was om die inspiratie in iets tastbaars te veranderen, de YogaBook niet zoveel compromissen had gesloten.

Het wennen aan het Halo-toetsenbord gaat zware gebruikersweken duren, misschien zelfs maanden. De Real Pen-ervaring heeft zeker wat werk nodig. Ik vond het minder leuk dan op het toetsenbord.



Dat gezegd zijnde, ik denk niet dat dit een apparaat is waar gebruikers geen kans op moeten nemen. Het is spannend, anders en fris. Het voelt als een natuurlijker apparaat om je creativiteit mee uit te drukken dan heel veel apparaten die ik heb gezien, gericht op hetzelfde publiek. Kunstenaars en mensen die slechts een beetje typen, kunnen er van gaan houden.

In de toekomst zullen we allemaal creëren met zoiets als dit. Lenovo zal echter moeten blijven verbeteren op het toetsenbord en de Windows-integratie voordat dat daadwerkelijk gebeurt.



































Laad uw Google Pixel 2 of Pixel 2 XL net zo nel in de auto op al thui, door een nelle autolader te krijgen. In deze koopgid leggen we uit wat de voordelen zijn van een nelle autolader voor de Pixel 2 ...

I AppleCare + voor de iPhone 8 het waard? Dat hangt helemaal af van hoe u van plan bent uw iPhone 8 te gebruiken, uw financiële ituatie en of u een riiconemer bent. In deze gid bepreken we alle w...

Populaire Publicaties