Hoe snel is 6G versus 5G?

Schrijver: Tamara Smith
Datum Van Creatie: 21 Januari 2021
Updatedatum: 21 November 2024
Anonim
5G-TEST: wint KPN, Vodafone of T-Mobile?📶
Video: 5G-TEST: wint KPN, Vodafone of T-Mobile?📶

Inhoud

Aan 5G wordt in een redelijk snel tempo gewerkt. Het is tijd dat LTE aan de kant wordt geschoven, omdat we ruimte maken voor nieuwe en verbeterde technologieën die snellere download- en uploadsnelheden en meer mensen ondersteunen. 5G zal naar verwachting landelijk worden uitgerold op veel providers, in ieder geval tegen het einde van 2020, hoewel het veel langer kan duren om de 5G-infrastructuur volledig uit te bouwen.

En hoewel we amper een punt hebben bereikt waarop 5G voor iedereen toegankelijk is, is 6G nog een nieuwe draadloze technologie waar mensen het al over hebben. En natuurlijk worden er talloze vragen gesteld, zoals hoe snel is 6G versus 5G? Volg hieronder en we geven je de primeur!

Wat wordt de snelheid van 6G?

Deutsche Telekom heeft dit jaar een testrun gedaan van een 5G-netwerk op de IFA 2019-conferentie. In die prestatietest zagen we de resultaten van drie gigabit per seconde, wat waanzinnig snel is. We zouden in de loop van de tijd verbeteringen aan 5G moeten zien, die tot 10 GB per seconde zouden moeten verbeteren, wat een enorme toename is.


Hoewel dit een aantal geweldige snelheden zijn, is snelheid niet de enige verbetering die 5G op tafel brengt. 5G zou niet alleen een veel ruimere beschikbaarheid moeten hebben, maar het zou ook een lagere latentie moeten hebben. LTE-netwerken zien een gemiddelde latentie van 50 milliseconden, maar 5G zal dat verbeteren. In laboratoriumtests hebben onderzoeken resultaten van 1 milliseconde kunnen bereiken, hoewel de realiteit misschien meer is dan dat.

Met zo'n latentie kan 5G extreem snel communiceren met andere apparaten - wat super belangrijk is als het gaat om slimme apparaten voor thuisgebruik.

Ter vergelijking: uit eerste onderzoek blijkt dat 6G-snelheden kunnen oplopen tot wel één terabyte per seconde. Dit is slechts een theoretische snelheid, aangezien het onderzoek nog in de kinderschoenen staat. Er moet nog veel meer materiaalonderzoek en infrastructuuronderzoek plaatsvinden. Het meeste van wat we weten over 6G is academische speculatie, waarbij de meeste kleine tests buiten de VS plaatsvinden.

Voorlopig zitten we vast aan 5G. 4G wordt nog steeds geschat om zijn volledige potentieel te zien in 2025, en providers en netwerkproviders zijn nog steeds zeer voorzichtig met het uitrollen van 5G-netwerken.


Veelgestelde vragen

Er zijn een paar brandende vragen over 6G die we hieronder beantwoorden, om u op de hoogte te brengen van waar we naar kijken met de nieuwe draadloze technologie.

Wat wordt de snelheid van 6G?

Zoals we al zeiden, is de huidige academische speculatie dat 6G snelheden van één terabyte of hoger zal bereiken. We zouden ook betere verbeteringen in latency en ping moeten zien, naast verbeteringen aan de problemen die 5G niet oplost.

Wat is 6G?

6G is wat we na 5G geavanceerde datanetwerken noemen. Op dit moment is het in de eerste plaats een theoretisch concept, en er wordt binnen de academische wereld veel over gesproken - dat gezegd hebbende, er vinden kleine tests plaats, maar meestal in laboratoriumomgevingen en meestal in internationale landen.

Komt 6G eraan?

We weten nog niet zeker of het 6G zal heten, maar wat er ook na 5G komt, is zeker onderweg. Nogmaals, het is voorlopig een theoretisch concept, en het is nog steedsjaaruit, maar ja, 6G zal uiteindelijk een datanetwerk zijn dat beschikbaar is voor consumptie. Het zou moeten werken op de draadloze terahertz-frequentie.


Gebruikt elk land 6G?

Op dit moment zijn er geen landen die 6G gebruiken. Veel landen doen onderzoek naar 6G-, 7G- en zelfs 8G-technologie, maar de meeste landen hebben nog niet eens volledige 5G-netwerken beschikbaar.

Is 5G een gezondheidsrisico?

Een van de grootste zorgen over aankomende 5G-netwerken is hoeveel groter gezondheidsrisico het zal zijn dan 4G LTE. De grote zorg is dat velen beweren dat het nieuwe netwerktype radiofrequente straling genereert die kan leiden tot kanker of andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken, zoals oxidatieve schade veroorzaken, het celmetabolisme verstoren, enzovoort.

Sommigen halen zelfs aan wat velen zouden beschouwen als deskundige publicaties, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie. Studies hebben hoe dan ook geen bewering gedaan, maar op dit moment is het het argument of radiofrequente straling al dan niet ioniserend of niet-ioniserend is. Als wordt vastgesteld dat het ioniserend is, ja, dan is het gevaarlijk, maar als uit onderzoek blijkt dat het niet-ioniserend is, kunnen we duidelijk zijn.

Vonnis

Zoals je kunt zien, is er veel gaande met 6G-technologie, en hoewel sommige landen eraan werken dat zwaarder is dan 5G, is de nieuwe draadloze technologie nog steeds extreem ver weg. We verwachten in ieder geval pas in 2030 een zachte lancering van 6G-technologie. Er zijn veel obstakels waar we doorheen moeten komen als het gaat om infrastructuur, en 5G is nog niet gelijk.

Hoe dan ook, we zijn benieuwd wat de toekomst van technologie in petto heeft. Ben jij?

In het artikel over probleemoploing van vandaag worden twee berichtenproblemen beproken die onze aandacht hebben getrokken. We weten dat er veel berichtenproblemen zijn die we nog moeten aanpakken, du...

De #amung #Galaxy # 7 i een vlaggenchip-martphone die vorig jaar door het Zuid-Koreaane bedrijf i uitgebracht. Het heeft een vergelijkbare ontwerptructuur al de 6, maar het heeft verchillende verbeter...

Verse Artikelen