Inhoud
- Lees wat u moet doen als u de waarschuwing 'vocht gedetecteerd' krijgt in uw Samsung Galaxy A8 2018.
- Begrijp waarom deze waarschuwing steeds wordt weergegeven en waarom uw telefoon stopt met opladen wanneer deze wordt weergegeven.
Wanneer het waarschuwingsbericht “Vocht is gedetecteerd. Zorg ervoor dat de oplader / USB-poort helemaal droog is voordat u uw telefoon oplaadt. " verschijnt, stopt uw telefoon automatisch met opladen, maar dit betekent niet dat de oplaadcapaciteit in het gedrang komt. Het doet dit om verdere schade aan uw telefoon door mogelijke vloeistofschade te voorkomen. De belangrijkste reden waarom de fout wordt weergegeven, is natuurlijk te wijten aan vocht dat mogelijk is gedetecteerd in de oplaadpoort.
U kunt deze fout tegenkomen als u een telefoon met IP-classificatie (Ingress Protection) heeft. In dit geval hebben we het over de nieuwe Samsung Galaxy A8 2018 die onlangs is uitgebracht. Andere vlaggenschiptelefoons van Samsung hebben ook een IP67- of IP68-classificatie, waardoor ze bestand zijn tegen stof en water. Maar hier is het probleem: met deze classificatie is de telefoon niet waterdicht, dus er is nog steeds een kans dat water je telefoon kan binnendringen en de circuits kan verstoren. Als je een dergelijke telefoon hebt en momenteel last hebt van een soortgelijk probleem, lees dan verder, want dit bericht kan je misschien helpen.
Voor smartphonebezitters die onze site hebben gevonden terwijl ze probeerden een oplossing te vinden, probeer te zien of uw telefoon een van de apparaten is die we ondersteunen. Als dit het geval is, gaat u naar de pagina voor probleemoplossing voor dat apparaat, bladert u er doorheen om problemen te vinden die vergelijkbaar zijn met die van u en kunt u onze oplossingen en tijdelijke oplossingen gebruiken. Als u daarna echter nog steeds onze hulp nodig heeft, vult u onze vragenlijst voor Android-problemen in en klikt u op Verzenden om contact met ons op te nemen.
Wat te doen als uw Galaxy A8 2018 de waarschuwing 'vocht gedetecteerd' weergeeft
Allereerst moet u weten of de waarschuwing wordt veroorzaakt door vloeistof of niet. Het kan zelfs verschijnen als er geen vocht in de opladerpoort zit en als het gebeurt, kan het een probleem zijn met de firmware. Als eigenaar moet u natuurlijk de eerste zijn die weet of uw telefoon in contact is gekomen met een soort vloeistof, maar aangenomen dat u dat niet weet, moet u het volgende doen ...
Eerste oplossing: start uw telefoon opnieuw op
Begin altijd met het oplossen van problemen met opnieuw opstarten, vooral als het probleem zonder duidelijke reden is begonnen, omdat het misschien slechts een klein probleempje is in de firmware of de hardware. Dus druk op die aan / uit-knop en start je telefoon opnieuw op. Probeer daarna uw apparaat op te laden om te weten of het waarschuwingsbericht nog steeds zou verschijnen en als dit het geval is, probeer dan de gedwongen herstart; houd de knop Volume omlaag en de aan / uit-toets tegelijkertijd 10 seconden ingedrukt.
Uw apparaat zal normaal opnieuw opstarten, ervan uitgaande dat het nog voldoende batterij heeft om de hardware van stroom te voorzien. Als de fout hierna nog steeds verschijnt, ga dan verder met de volgende oplossing. Maar het is op dit punt belangrijk dat u uw telefoon controleert op mogelijke tekenen van vloeistofschade.
- Kijk in de oplaadpoort om te zien of er inderdaad een spoor van vocht in zit.
- U kunt een wattenstaafje gebruiken om het gebied schoon te maken of er een stukje klein vloeipapier in steken om het vocht op te nemen.
- Controleer ook de kabel op vocht, want zelfs als het de kabel is die nat is, zou dit nog steeds tot hetzelfde probleem leiden.
Probeer de volgende oplossing nadat je je telefoon hebt gecontroleerd op mogelijke vloeistofschade en je weet zeker dat er geen teken van is.
Tweede oplossing: schakel uw telefoon uit en laad deze op
De fout zou alleen verschijnen als de telefoon is ingeschakeld en als gevolg daarvan wordt het oplaadproces gestopt. Als de telefoon echter is uitgeschakeld, wordt de fout niet weergegeven en ervan uitgaande dat er geen tekenen zijn van vloeistofschade, moet uw apparaat normaal worden opgeladen terwijl het is uitgeschakeld.
Wat we hier proberen te bereiken, is de batterij van uw telefoon opladen, zodat u door kunt gaan met het oplossen van problemen. Zonder stroom kun je er maar zo veel aan doen, daarom is het absoluut noodzakelijk dat er voldoende batterij is.
Aan de andere kant, als de batterij al helemaal leeg is en uw telefoon niet kan opstarten, moet u de telefoon toch aansluiten op de oplader, deze een paar minuten laten opladen en vervolgens de procedure Geforceerd opnieuw opstarten uitvoeren door de toetsen Volume omlaag en Aan / uit gedurende 10 seconden of langer ingedrukt te houden.
Als uw telefoon hierna niet wordt opgeladen of ingeschakeld, kunt u er niet veel aan doen, dus u moet hem naar het servicecentrum brengen zodat een technicus een test kan doen om te bepalen wat het probleem is. Als uw telefoon echter wordt ingeschakeld maar nog steeds niet oplaadt, gaat u verder met de volgende stap.
Derde oplossing: probeer uw telefoon op te laden in de veilige modus
We hebben enkele lezers die suggereerden dat het opstarten van de telefoon in de veilige modus het normaal zou kunnen opladen, omdat alle apps van derden tijdelijk zijn uitgeschakeld. Probeer dit om de batterij op te laden en ga verder met het oplossen van problemen. Zo start u uw telefoon in de veilige modus:
- Schakel het apparaat uit.
- Houd de aan / uit-toets ingedrukt voorbij het modelnaamscherm.
- Laat de aan / uit-toets los wanneer "SAMSUNG" op het scherm verschijnt.
- Houd de toets Volume omlaag onmiddellijk ingedrukt nadat u de aan / uit-toets heeft losgelaten.
- Blijf de toets Volume omlaag ingedrukt houden totdat het apparaat opnieuw is opgestart.
- Veilige modus wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van het scherm.
- Laat de toets Volume omlaag los wanneer u Veilige modus ziet.
Vierde oplossing: reset uw apparaat
U hoeft dit alleen te doen als de telefoon goed oplaadt in de veilige modus of als deze nog steeds wordt ingeschakeld maar niet oplaadt. Dit zou de mogelijkheid uitsluiten dat het probleem te wijten is aan een firmwareprobleem. Nadat de reset is uitgevoerd en het probleem blijft bestaan, moet u het naar het servicecentrum brengen.
Maak dus een back-up van al uw bestanden en gegevens, want deze worden tijdens het resetproces verwijderd. Schakel daarna de Factory Reset Protection uit door uw Google-account van uw telefoon te verwijderen, zodat u na het resetten niet wordt buitengesloten. Volg daarna deze stappen om uw apparaat te resetten:
- Schakel het apparaat uit.
- Houd de toets Volume omhoog en de starttoets ingedrukt en houd vervolgens de aan / uit-toets ingedrukt.
- Wanneer het Android-logo wordt weergegeven, laat u alle toetsen los (‘Systeemupdate installeren’ wordt ongeveer 30-60 seconden weergegeven voordat de menu-opties van het Android-systeemherstel worden weergegeven).
- Druk verschillende keren op de toets Volume omlaag om "gegevens wissen / fabrieksinstellingen herstellen" te markeren.
- Druk op de aan / uit-knop om te selecteren.
- Druk op de volume-omlaagtoets totdat ‘Ja - verwijder alle gebruikersgegevens’ is gemarkeerd.
- Druk op de aan / uit-knop om de masterreset te selecteren en te starten.
- Wanneer de masterreset is voltooid, wordt "Systeem nu opnieuw opstarten" gemarkeerd.
- Druk op de aan / uit-toets om het apparaat opnieuw op te starten.
Ik hoop dat deze gids voor probleemoplossing u kan helpen. Als dit het geval is, laat het ons dan weten door hieronder een reactie achter te laten.
Verbind je met ons
We staan altijd open voor uw problemen, vragen en suggesties, dus neem gerust contact met ons op door dit formulier in te vullen. Dit is een gratis service die we aanbieden en we brengen u er geen cent voor in rekening. Houd er echter rekening mee dat we elke dag honderden e-mails ontvangen en dat het voor ons onmogelijk is om op elk ervan te reageren. Maar wees gerust, we lezen elk bericht dat we ontvangen. Voor degenen die we hebben geholpen, verspreid het nieuws door onze berichten met je vrienden te delen of door simpelweg onze Facebook- en Google+ pagina leuk te vinden of ons te volgen op Twitter.