Inhoud
- Wat zorgt ervoor dat uw Google Pixel 2 XL automatisch opnieuw opstart?
- Wat te doen met uw Google Pixel 2 XL die willekeurig automatisch opnieuw opstart?
Ongeacht hoe goed een applicatie is gestructureerd, er is altijd een kans dat deze fouten tegenkomt. Hetzelfde geldt voor smartphones in het algemeen. Ongeacht hoe geoptimaliseerd het platform waarop ze draaien, er is altijd een moment waarop er iets mis kan gaan. En een van deze onvermijdelijke apparaatproblemen is de bootloop. In feite lijkt het een van de wijdverbreide problemen te zijn die zich tegenwoordig voordoen op een aantal Android-apparaten, zowel tablet als smartphone.
Zelfs high-end varianten kunnen op elk moment voor dit probleem bezwijken. In dit bericht gaan we een soortgelijk probleem aanpakken op een bepaalde Android-smartphone: de Pixel 2 XL-handset van Google. Als u de eigenaar bent van deze telefoon en hier bent voor hulp bij het oplossen van een relevant probleem waarbij het apparaat automatisch opnieuw opstart, dan is deze inhoud iets voor u. Mocht u het probleem op uw apparaat willen oplossen, raadpleeg dan de gegeven walkthroughs, waarin mogelijke oplossingen voor willekeurige bootloop-problemen op een Google Pixel 2 XL-handset worden gedemonstreerd.
Voor degenen die op zoek zijn naar een oplossing voor een ander probleem, ga naar onze A3-pagina voor probleemoplossing, want we hebben al enkele van de meest voorkomende problemen met deze telefoon aangepakt. Blader door de pagina om problemen te vinden die vergelijkbaar zijn met de uwe en gebruik de oplossingen die we hebben voorgesteld. Als ze niet voor u werken of als u onze hulp nog steeds nodig heeft, kunt u op elk gewenst moment contact met ons opnemen via onze vragenlijst voor Android-problemen.
Wat zorgt ervoor dat uw Google Pixel 2 XL automatisch opnieuw opstart?
Er zijn veel factoren die dit probleem kunnen veroorzaken. De meest voorkomende boosdoeners zijn slechte apps. Sommige apps kunnen bedrieglijk worden, beschadigd raken of soms crashen. Wanneer dit gebeurt, is de kans groter dat het hele systeem wordt beïnvloed. Apps maken deel uit van het smartphonesysteem als geheel, dus als er iets niet klopt met een app, kan uiteindelijk ook de bediening van het apparaat misgaan. Beschouw dit als de onderliggende oorzaak als het probleem zich alleen voordoet wanneer u specifieke apps op uw apparaat gebruikt.
Een defecte update kan hetzelfde probleem ook op uw Android-apparaat veroorzaken. In feite zie je veel klachten over een smartphone die zich opeens raar gedraagt na het installeren van een nieuwe update. In dit geval bevat een update waarschijnlijk enkele bugs die ervoor zorgen dat het systeem instabiel, beschadigd en daardoor onregelmatig wordt.
Geheugenproblemen, zoals wanneer het interne geheugen al bijna leeg is, kunnen dit symptoom ook veroorzaken. Hoewel dit waarschijnlijk niet het geval is, aangezien u een nieuw apparaat met een hoge capaciteit heeft, is het toch de moeite waard om de geheugenstatus te controleren als onderdeel van uw probleemoplossingsprocedures.
Afgezien van de software zijn in sommige gevallen ook hardwareproblemen (fysieke of vloeibare schade) aan de telefoon de schuld.Als uw smartphone bijvoorbeeld raar begint te doen, crasht of vanzelf opnieuw opstart na een valincident of blootstelling aan vloeistof. Het is mogelijk dat de batterij of andere fysieke componenten van de telefoon vloeistofschade hebben opgelopen of zijn losgeraakt door een harde val. Er zijn ook enkele gevallen waarin het probleem te maken heeft met een vastzittende knop, bijvoorbeeld wanneer de aan / uit-knop vastloopt. Om dit uit te sluiten van de mogelijke oorzaak, controleert u en zorgt u ervoor dat er niets in de knopopening is geklemd. Als u een beschermende behuizing gebruikt, zorg er dan voor dat de behuizing helemaal geen druk op de knop uitoefent. Helaas zou voor hardwaregerelateerde problemen al een technische dienst nodig zijn.
Wat te doen met uw Google Pixel 2 XL die willekeurig automatisch opnieuw opstart?
Probeer indien mogelijk vast te stellen of het een hardware- of softwareprobleem is. Zolang de hardwarecomponenten werken, heeft u een grotere kans om het probleem op te lossen door een aantal toepasselijke tijdelijke oplossingen uit te voeren, waaronder de standaardprocedures die hieronder worden vermeld.
Eerste oplossing: opnieuw opstarten of gedwongen opnieuw opstarten.
Kleine softwareproblemen worden vaak verholpen door een herstart of een zachte reset. Als dit de eerste keer is dat u het probleem tegenkomt, is dit waarschijnlijk slechts een van de vele willekeurige storingen die kunnen worden verholpen door uw apparaat opnieuw op te starten. Als u uw apparaat nog niet opnieuw heeft opgestart, moet u dit nu doen. Een zachte reset wordt uitgevoerd door het apparaat ongeveer 30 seconden uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen.
- Dus ga je gang en druk op de Kracht knop een paar seconden ingedrukt en tik vervolgens op de optie om Schakel uit. Druk na de verstreken tijd op Aanknop opnieuw totdat het apparaat wordt uitgeschakeld.
Als uw apparaat vastloopt nadat het constant opnieuw is opgestart (vastloopt in de bootloop), kunt u in plaats daarvan een gedwongen herstart uitvoeren.
- Om uw Pixel 2 XL te forceren om opnieuw op te starten, houdt u de Aanknop ongeveer 10 tot 20 seconden ingedrukt of totdat het apparaat wordt uitgeschakeld.
Beide herstarts hebben geen invloed op uw gegevens zolang u dit op de juiste manier doet.
Tweede oplossing: start op in de veilige modus en diagnosticeer apps.
Door in de veilige modus op te starten, kunt u het probleem identificeren als het wordt veroorzaakt door een app van derden of niet. Als uw apparaat in de veilige modus werkt, zijn alle apps en services van derden tijdelijk uitgeschakeld.
Volg deze stappen om uw telefoon in de veilige modus of diagnostische status te zetten om te bepalen of een app van derden ervoor zorgt dat deze automatisch opnieuw wordt opgestart, zelfs als deze niet wordt geactiveerd:
- Terwijl uw apparaat is ingeschakeld, houdt u de Aanknop tot de Schakel uit prompt verschijnt en laat de knop los.
- Tik en houd vast Schakel uit optie tot de Start opnieuw op naar de veilige modus prompt verschijnt op het scherm.
- Kraan OK bevestigen. Uw telefoon wordt nu opnieuw opgestart.
Wacht tot je telefoon volledig is opgestart. Je zou dan moeten zien Veilige modus in de linkerbenedenhoek van het startscherm of vergrendelscherm bij herstarten.
Alternatieve manier om uw Google Pixel 2 XL op te starten in de veilige modus
Als uw apparaat vastloopt of reageert, kunt u de alternatieve methode gebruiken om naar de veilige modus te gaan. Hier is hoe het is gedaan:
- Houd de Kracht tot de menu-opties verschijnen.
- Kraan Schakel uit van de gegeven opties.
- Laat uw apparaat een paar seconden uitschakelen.
- Houd vervolgens de Aanknop totdat het Google-logo verschijnt. laat vervolgens de knop los.
- Terwijl het Google-logo nog steeds op het scherm staat, houdt u de Knop Volume omlaag.
- Als je het Veilige modus label in de linkerbenedenhoek van het ontgrendelingsscherm, laat de knop los.
Test het apparaat en de app-functionaliteit in de veilige modus. Als het probleem is opgelost in de veilige modus, start u uw telefoon opnieuw op en probeert u de apps te verwijderen die u onlangs heeft gedownload. Nadat u elke app heeft verwijderd, start u uw apparaat opnieuw op en kijkt u of het probleem daarmee is opgelost. Noteer de apps die u heeft verwijderd, zodat u ze indien nodig opnieuw kunt laten installeren.
Als het probleem zich blijft voordoen in de veilige modus, is een app van derden niet de trigger. Start uw apparaat opnieuw op en probeer vervolgens andere toepasselijke oplossingen om problemen met de systeemsoftware op te lossen.
Derde oplossing: controleer de geheugenstatus / maak ruimte vrij.
Nogmaals, als de interne opslag van uw apparaat bijna vol of vol is, kunnen problemen zoals willekeurig opnieuw opstarten optreden. In dit geval moet u wat ruimte vrijmaken om uw apparaat correct te laten werken. U kunt ongewenste apps en ongebruikte bestanden van uw apparaat verwijderen. Het wissen van gegevens in de cache kan ook helpen. Om te beginnen kun je als volgt het geheugen of de beschikbare opslag op je Pixel 2 XL controleren:
- Open de Instellingen app.
- Kraan Opslag.
Controleer op het volgende scherm hoeveel opslagruimte er beschikbaar is. Als de beschikbare opslag minder dan 10 procent is, moet u een deel van uw inhoud verwijderen om de opslagruimte te vergroten.
Vierde oplossing: voer een wiscachepartitie uit in de herstelmodus.
Door de cachepartitie te wissen, kunt u uw Google Pixel 2 XL repareren die automatisch opnieuw opstart vanwege complexe softwarefouten, waaronder beschadigde tijdelijke bestanden of cachegegevens die zich in de systeemcachepartitie bevinden. Het helpt ook bij het verwijderen van alle ongewenste bestanden die geheugenruimte in beslag hebben genomen en de opslag ingekort voor betere en soepelere prestaties. Hier is hoe het is gedaan:
- Zet je telefoon uit.
- Houd de Volume verminderen en Kracht knoppen tegelijk ingedrukt totdat het logo verschijnt en de telefoon trilt.
- Laat de ... Los Kracht maar blijf de Volume verminderen knop totdat het herstelmodus scherm verschijnt.
- druk de Kracht knop om uw apparaat opnieuw op te starten in de herstelmodus.
- Gebruik de Volumeknop markeren Wis de cachepartitie druk vervolgens op Kracht knop om de selectie te bevestigen.
- druk de Knop Volume omlaag markeren Wis alle gebruikersgegevens optie en druk op de Kracht knop om de selectie te bevestigen.
- Wacht tot uw apparaat alle cache of tijdelijke gegevens van de systeempartitie heeft gewist.
- Druk vervolgens op de Volume verminderenknop markeren Herstart systeem nu keuze.
- druk de Kracht knop om de selectie te bevestigen.
Uw telefoon zal dan opnieuw opstarten. Probeer na het opnieuw opstarten te kijken of het probleem zich opnieuw voordoet of niet. Als het aanhoudt, overweeg dan om de fabrieksinstellingen te herstellen.
Vijfde oplossing: reset uw Google Pixel 2 XL naar de fabrieksinstellingen.
Diverse complexe softwareproblemen in smartphones kunnen worden opgelost door de fabrieksinstellingen te herstellen. Fouten die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld defecte apps of software-updates die sterk genoeg zijn om de voorgaande procedures te doorstaan, kunnen worden verholpen door een volledige systeemreset. Het enige nadeel is dat bij deze reset alle persoonlijke gegevens die je op de telefoon hebt opgeslagen, worden gewist, omdat alles wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Om deze reden wordt het sterk aanbevolen om vooraf een back-up te maken van al uw kritieke gegevens. Zodra alles is geback-upt en klaar, volgt u deze stappen:
U kunt de fabrieksinstellingen herstellen via uw telefooninstellingen. Hier is hoe:
- Kraan Instellingen.
- Kraan Systeem.
- Tik vervolgens op Reset.
- Kraan Herstel fabrieksinstellingen.
- Selecteer Reset telefoon.
- Voer uw apparaatwachtwoord in als daarom wordt gevraagd.
- Kraan Wis alles om alle gegevens uit de interne opslag van uw telefoon te wissen.
Wacht tot uw apparaat klaar is met het wissen van alle gegevens en selecteer vervolgens de optie om opnieuw op te starten.
Kijk of het probleem is verdwenen na het opnieuw opstarten. Als alles goed gaat, kunt u doorgaan met de eerste installatie.
Als uw Google Pixel 2 XL niet reageert, kunt u de alternatieve reset uitvoeren met behulp van de hardwaretoetsen. Hier is hoe:
- Zorg ervoor dat de telefoon is uitgeschakeld.
- Houd de Kracht en Volume verminderen knoppen totdat de bootloader-modus verschijnt en laat dan los. Het wordt vertegenwoordigd door een Android-bot afbeelding met Begin label bovenop.
- druk de Volume verminderen om te selecteren Herstelmodus druk vervolgens op Kracht knop om de selectie te bevestigen. Nadat u dit heeft gedaan, knippert op uw telefoon het Google start scherm even en start dan opnieuw op Herstelmodus.
- Als je de A zietndroid bot-afbeelding met een uitroepteken in een rode driehoek met Geen commando label eronder, houd de Aanknop.
- druk de Volume omhoog knopn een keer en laat dan de Aanknop.
- Gebruik de Volumeknop selecteren Gegevens wissen / fabrieksinstellingen herstellen optie van de Android-herstel scherm.
- Selecteer Ja bevestigen.
- Wacht tot het resetten van de fabrieksinstellingen is voltooid.
- Selecteer Herstart systeem nu.
Nadat de fabrieksinstellingen zijn hersteld en opnieuw zijn opgestart, stelt u uw apparaat in.
Kijk dan of dat het probleem oplost. Als het probleem zich blijft voordoen nadat de fabrieksinstellingen zijn hersteld, is dit waarschijnlijk een hardwareprobleem. En dat betekent de noodzaak van service of reparatie.
Andere suggesties (indien van toepassing)
Als er apps op de achtergrond worden uitgevoerd, probeer deze apps dan af te sluiten. Al deze apps zijn mogelijk gecrasht en hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat het systeem onstabiel is geworden. Ga naar om deze apps en achtergrondservices af te sluiten Instellingen-> Apps en meldingen-> App-info-> tik vervolgens op de app die u wilt sluiten. Tik vervolgens op Forceer stop bevestigen. Doe hetzelfde met de rest van de apps en services die op de achtergrond worden uitgevoerd.
Escaleer het probleem naar Google Support als uw Google Pixel 2 XL nog steeds vanzelf opnieuw opstart na het uitvoeren van alle bovengenoemde procedures. Doe dit vooral als het probleem is begonnen na het installeren van een software-update.
Berichten die u wellicht ook wilt lezen:
- Uw Samsung Galaxy A3 (2017) repareren die vanzelf opnieuw opstart [Handleiding voor probleemoplossing]
- Samsung Galaxy A3 laadt niet op vanwege de waarschuwing ‘vocht is gedetecteerd’ [Handleiding voor probleemoplossing]
- Een Samsung Galaxy A3 repareren die vastloopt in de opstartlus, zal niet verder opstarten [Handleiding voor probleemoplossing]
- Samsung Galaxy A3 repareren met een zwart scherm dat niet reageert maar zachte knoppen branden [Handleiding voor probleemoplossing]
- Uw Samsung Galaxy A3 (2017) repareren die vanzelf opnieuw opstart [Handleiding voor probleemoplossing]
- Samsung Galaxy A3 (2017) repareren die vastzit in de bootloop [Handleiding voor probleemoplossing]