Het ding aan technische specificatiebladen is dat ze natuurlijk niet vermelden wat consumenten missen bij de aanschaf van het apparaat. Behalve voor sommige consumenten met arendsogen en mensen met technologische knowhow, vinden veel consumenten wat ze missen als ze het apparaat al hebben gekocht en er een tijdje mee hebben gespeeld.
De situatie is niet anders voor de Amazon Kindle Fire. Op papier heeft het behoorlijk behoorlijke specificaties. Zoals Gizmodo opmerkt, zullen degenen die volop genieten van Android-apps, merken dat verschillende hiervan niet beschikbaar zijn voor gebruikers van de tablet.
Games als Minecraft, Grand Theft Auto III, Shoot the Zombirds, Osmos en Oscura ontbreken bijvoorbeeld allemaal in de lijst met apps die Kindle Fire-gebruikers kunnen downloaden.
Adobe Photoshop Touch, een onmisbare betaalde app voor ontwerpers die onderweg wat willen retoucheren, ontbreekt ook in de lijst met beschikbare apps voor de Kindle Fire. Gebruikers kunnen er echter voor kiezen om de Photoshop Express, de gratis versie, te downloaden, hoewel zo'n app lang niet zo krachtig is als Adobe Photoshop Touch.
Firefox-fans zullen Firefox voor Android ook niet kunnen downloaden en verliezen daardoor de kans om hun bladwijzers vanuit hun desktopbrowser met het mobiele apparaat te synchroniseren. Toegegeven, de native browser van Kindle Fire, Silk genaamd, is goed, maar het is nog steeds beter om alternatieven te hebben om gebruikers te laten kiezen welke service beter voor hen is.
Groupon, de populaire deal-of-the-day-service is ook niet beschikbaar op de Kindle Fire. De afwezigheid ervan zou verklaard kunnen worden door de status van Amazon als stakeholder in LivingSocial, de concurrent van Groupon.
Een andere app is Instagram. De onbeschikbaarheid op de vorige Kindle Fire was begrijpelijk, aangezien die tablet geen camera had en gebruikers daarom de functies van Instagram niet konden gebruiken. Maar zelfs nu kunnen gebruikers op de tablet nog steeds geen Instagram-feeds bekijken van andere gebruikers van het sociale netwerk voor het delen van foto's.
Ten slotte, en dit is duidelijk, mogen Google Apps zoals de Play Store, YouTube, Chrome, Gmail, Wallet, Earth, Calendar, Translate, Maps en Drive niet worden gebruikt door Kindle Fire-gebruikers.
Al met al biedt de Amazon Appstore meer boeken en muziek dan Google Play. Toch is er een oplossing voor dit probleem. Gebruikers van andere Android-apparaten kunnen eenvoudig de Kindle-app en de Amazon MP3-app downloaden van Google Play om van dergelijke inhoud te genieten.
via gizmodo