Een van de veelvoorkomende problemen die zich voordoen bij oude en nieuwe Android-apparaten, waaronder de onlangs gerolde Sony Xperia L2-smartphone, wordt opgeladen. Lees verder om erachter te komen wat had kunnen voorkomen dat een nieuwe Xperia L2 correct werd opgeladen en hoe u het probleem kunt oplossen.
Met een batterijcapaciteit van 3300 mAh gaat de nieuwe Sony Xperia L2-handset naar verwachting langer mee. Toch zou deze ampèrewaarde minder kunnen betekenen als het apparaat zelf überhaupt weigert op te laden. Het probleem is dat er veel factoren zijn die een abrupt, enorm leeglopen van de batterij kunnen veroorzaken, ongeacht hoeveel stroom een apparaat bezat. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, wordt het probleem eerder toegeschreven aan softwarefouten dan aan hardwareschade. Meer ingewikkelde softwarefouten kunnen zelfs voorkomen dat een apparaat wordt opgeladen, zelfs als het al geruime tijd op de oplader is aangesloten. Positief is dat softwaregerelateerde oplaadproblemen kunnen worden verholpen door een aantal tijdelijke oplossingen. Het enige dat u hoeft te doen, is alle toepasselijke opties en mogelijke oplossingen proberen. Maar als je uiteindelijk hetzelfde probleem hebt gehad en je hebt geen opties meer, dan moet je hardware-evaluatie en / of reparatie overwegen.
Voor smartphonebezitters die onze site hebben gevonden terwijl ze probeerden een oplossing te vinden, probeer te zien of uw telefoon een van de apparaten is die we ondersteunen. Als dit het geval is, gaat u naar de pagina voor probleemoplossing voor dat apparaat, bladert u er doorheen om problemen te vinden die vergelijkbaar zijn met die van u en kunt u onze oplossingen en tijdelijke oplossingen gebruiken. Als u daarna echter nog steeds onze hulp nodig heeft, vult u onze vragenlijst voor Android-problemen in en klikt u op Verzenden om contact met ons op te nemen.
Oplaadtips
Voordat u begint met het oplossen van softwarefouten die mogelijk tot oplaadproblemen op uw Xperia L2 hebben geleid, moet u deze volgende tips en richtlijnen bekijken en toepassen om ervoor te zorgen dat uw apparaat correct wordt opgeladen.
- Gebruik alleen de originele (OEM) oplader / oplaadapparatuur. Laders van derden hebben mogelijk niet het juiste vermogen om uw apparaat volledig op te laden binnen de verwachte tijdsduur. Sommige opladers van een ander merk dan Sony zijn eveneens niet compatibel met uw apparaat, dus de kans bestaat dat ze niet werken of dat uw apparaat niet oplaadt met deze opladers. Om dit uit te sluiten, moet u ervoor zorgen dat u alleen de meegeleverde oplader voor uw Sony Xperia L2 gebruikt.
- Controleer en zorg ervoor dat de stroombron werkt. Als u uw telefoon oplaadt via een computerpoort, wordt deze mogelijk langzaam opgeladen of duurt het langer voordat deze volledig is opgeladen. Of het kan erger zijn dan langzaam opladen, vooral als de poort kapot is of niet werkt. U kunt schakelen tussen beschikbare voedingspoorten om te zien welke poort werkt of niet. Voor sneller opladen, wordt het ten zeerste aanbevolen om uw telefoon op te laden via een stopcontact of stroombron.
- Zorg ervoor dat uw oplaadapparatuur niet wordt beschadigd. Controleer uw laadkabel en beide uiteinden op zichtbare tekenen van schade. Het is ook een van de belangrijkste redenen waarom uw telefoon niet kan worden opgeladen. Als u een reserve-compatibele oplader heeft, kunt u die gebruiken om erachter te komen of uw originele oplader werkt.
Als uw Xperia L2 nog steeds weigert op te laden, zelfs met een werkende stroombron en originele oplader, kunt u beginnen met het oplossen van softwareproblemen met de volgende tijdelijke oplossingen.
Eerste oplossing: dwing uw telefoon opnieuw op te starten tijdens het opladen.
Een gedwongen herstart kan helpen bij het oplossen van willekeurige softwarefouten die laadproblemen veroorzaken op uw apparaat. Het werkt vergelijkbaar met de gebruikelijke herstart als het gaat om het verhelpen van kleine bugs en glitches op mobiele apparaten. En hier is hoe het is gedaan:
- Sluit je telefoon aan op de oplader.
- Terwijl uw telefoon is aangesloten op een stopcontact, houdt u de Kracht en Volume omhoog toetsen tegelijkertijd ongeveer 15 seconden ingedrukt.
- Wanneer uw telefoon drie keer trilt, laat u beide toetsen los. Uw telefoon wordt vervolgens uitgeschakeld.
- Druk na 30 seconden op de Power-toets opnieuw om het in te schakelen.
Dit proces heeft geen invloed op uw gegevens, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over gegevensverlies. Als dat werkt, gaat het goed. Anders moet u andere oplossingen proberen.
Tweede oplossing: start uw telefoon op in de veilige modus en probeer hem vervolgens op te laden.
Deze methode is alleen van toepassing als uw telefoon kan worden opgeladen of nog voldoende stroom of batterijlevensduur heeft om te werken. Door in de veilige modus op te starten, kunt u bepalen of een app van een derde partij de schuldige is. Alle gedownloade apps zijn tijdelijk uitgeschakeld in de veilige modus, waardoor alleen stock-apps en -services op uw apparaat worden uitgevoerd. Volg deze stappen om de veilige modus op uw Xperia L2 in te schakelen (alleen indien mogelijk).
- Terwijl het apparaat is ingeschakeld, houdt u de Kracht knop.
- Tik vervolgens op en houd vast Schakel uit optie totdat uw telefoon wordt uitgeschakeld.
- Wacht tot je telefoon opnieuw is opgestart Veilige modus.
U weet of uw apparaat al in de veilige modus werkt als u de badge Veilige modus op het scherm ziet. Probeer uw telefoon op te laden in de veilige modus en kijk of deze kan worden opgeladen. Als dit het geval is, moet u enkele slechte apps verwijderen. Probeer te bedenken welke van uw gedownloade apps de trigger is. In de meeste gevallen is de boosdoener de meest recente app die u heeft gedownload voordat het probleem zich voordeed. Dus probeer afzonderlijke apps te verwijderen en test uw apparaat totdat u de hoofdoorzaak heeft gevonden.
Derde oplossing: installeer software-updates (indien mogelijk).
De Sony Xperia L2 wordt gelanceerd met Android 7.1.1 OS. Dit betekent dat het kan worden geüpgraded naar Android 8 (Oreo). Het installeren van de nieuwste software-update kan de sleutel zijn om het probleem op te lossen als het wordt veroorzaakt door systeemfouten op uw apparaat.Nieuwe updates bevatten doorgaans fix-patches om bestaande bugs te elimineren, inclusief bugs die de normale oplaadfuncties van de telefoon aantasten.
- Ga naar om te controleren of er nieuwe software-updates zijn op uw Xperia L2 Instellingen-> Over telefoon-> Software-updates.
U ziet een updatemelding als er een nieuwe Android-versie beschikbaar is voor uw apparaat. Volg gewoon de instructies op het scherm om door te gaan met het downloaden en installeren van de update.
Nogmaals, deze tijdelijke oplossing is alleen van toepassing als uw apparaat nog voldoende stroom of batterijduur heeft om te werken.
Andere opties
- Laad uw telefoon op via een computerpoort. Probeer uw apparaat met de bijgeleverde USB-kabel op uw computer aan te sluiten en kijk of het kan opladen.
- Totale herstart. Als u ooit uw telefoon tot 50 procent kunt opladen, kunt u ervoor kiezen om door te gaan met een masterreset. Hiermee wordt alles van uw telefoonsysteem gewist. Mochten er complexe storingen en lastige bugs optreden die problemen veroorzaken bij het opladen van uw telefoon, dan zullen deze ook worden weggevaagd. Vergeet echter niet om een back-up van uw gegevens in het interne geheugen te maken voordat u begint.
- Ga naar om een masterreset uit te voeren Apps-> Instellingen-> Back-up en reset-> selecteer vervolgens Herstel fabrieksinstellingen.
- Kraan Resettelefoon keuze.
- Voer desgevraagd uw apparaatreferenties in, zoals pincode of wachtwoord voor Doorgaan met.
- Bevestig vervolgens het resetten door op de optie te tikken Wis alles. Uw telefoon wordt automatisch opnieuw opgestart wanneer het opnieuw instellen is voltooid en wordt vervolgens geladen met de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Tegen die tijd kunt u uw apparaat instellen en weer gebruiken zoals u normaal doet.
- Onderhoud. Overweeg om voor service te kiezen als uw Xperia L2 nog steeds niet oplaadt en u al geen opties meer heeft om het te proberen. Mogelijk is er een soort fysieke of vloeibare schade aan de telefoon die moet worden verholpen. Dat gezegd hebbende, breng uw apparaat naar een servicecentrum in de buurt en laat het door een bevoegde technicus beoordelen op hardwareschade.
Verbind je met ons
We staan altijd open voor uw problemen, vragen en suggesties, dus neem gerust contact met ons op door dit formulier in te vullen. Dit is een gratis service die we aanbieden en we brengen u er geen cent voor in rekening. Houd er echter rekening mee dat we elke dag honderden e-mails ontvangen en dat het voor ons onmogelijk is om op elk ervan te reageren. Maar wees gerust, we lezen elk bericht dat we ontvangen. Voor degenen die we hebben geholpen, verspreid het nieuws door onze berichten te delen met je vrienden, door simpelweg onze Facebook- en Google+ pagina leuk te vinden of ons te volgen op Twitter.