De kill-schakelaar voor smartphones: voor- en nadelen

Schrijver: Eugene Taylor
Datum Van Creatie: 14 Augustus 2021
Updatedatum: 7 Kunnen 2024
Anonim
Cool Android Hacks for Privacy! Kill Switch, Contact Tracing off, Non-Useful features and more
Video: Cool Android Hacks for Privacy! Kill Switch, Contact Tracing off, Non-Useful features and more

Tot op zekere hoogte kunnen providers het gebruik van mobiele apparaten al uitschakelen als deze als gestolen worden gemeld, of zelfs als een gebruiker het contract niet nakomt. Dit wordt meestal gedaan door de IMEI of ESN op de zwarte lijst te zetten. Dit heeft echter enkele beperkingen. Zelfs als een IMEI bijvoorbeeld zou zijn opgenomen in een blacklist-register, zou een bepaald ID-nummer door alle providers op de zwarte lijst moeten worden geplaatst om de zwarte lijst effectief te laten zijn.

Dit zou echter nutteloos zijn als het apparaat in een ander land zou worden verkocht, waar providers een IMEI-zwarte lijst mogelijk niet ondersteunen. In feite is er in verschillende landen een grote grijze markt voor mobiele apparaten, waar tweedehands apparaten worden verkocht. En ja, dit omvat mogelijk gestolen goederen.

Bovendien kan de IMEI worden vervalst door de basisband van een apparaat te wijzigen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een paar softwaretools die zijn gemaakt door de rooting- of jailbreak-gemeenschap. Dit betekent dat het nog steeds mogelijk is om een ​​apparaat te gebruiken, zelfs als het wordt geblokkeerd door de provider via IMEI. Sommige smartphonegebruikers vervalsen de IMEI van featurephones om extra tethering of datakosten te vermijden.


De kill-schakelaar daarentegen zou een apparaat permanent onbruikbaar maken. De bedoeling hier is om diefstal van mobiele telefoons te ontmoedigen en om eventuele gevoelige gegevens die op het apparaat zijn opgeslagen te beschermen.

Het doden van de kill-schakelaar

Volgens het kantoor van de officier van justitie in San Francisco is Samsung eigenlijk van plan geweest om zijn smartphones vooraf te laden met een kill-schakelaar. Deze stap zou echter goedkeuring van mobiele providers vereisen, en AT&T, Verizon Wireless, Sprint en T-Mobile hebben naar verluidt het idee van een kill switch afgewezen. Volgens de DA lijken de luchtvaartmaatschappijen bezorgd te zijn over het verlies van inkomsten uit premies voor apparaatverzekeringen.

Is een kill-schakelaar in de eerste plaats het antwoord? De CTIA, een handelsgroep die mobiele providers vertegenwoordigt, denkt van niet en zegt dat de kill switch ook kwetsbaar is voor mogelijk misbruik.

Tot nu toe is het afschrikmiddel tegen diefstal de belangrijkste reden waarom het SOS-initiatief een kill switch wil. Naar mijn mening kunnen hier extra voordelen aan zijn verbonden:


  • Privacy en gegevensintegriteit. Data wipes kunnen maar zo ver gaan. Een kill-schakelaar die een apparaat totaal onbruikbaar maakt, zou de zakelijke markt ten goede komen, vooral bedrijven die ervoor willen zorgen dat hun gegevens niet in verkeerde handen vallen. Voor gewone consumenten zoals wij hebben we meer zekerheid dat onze privéberichten, informatie, foto's en andere media niet toegankelijk zijn.
  • Veiligheid. Het concept van de kill switch is ook besproken door voorstanders van het Department of Homeland Security. Het is immers bekend dat mobiele telefoons fungeren als afstandsbedieningsschakelaars voor explosieven. In staat zijn om te doden wat mogelijk een ontsteker zou kunnen zijn, zou kunnen helpen bij het onschadelijk maken van bommen.

De kill-schakelaar brengt een paar risico's met zich mee, wat de belangrijkste stelling van vervoerders is:

  • Schadelijke hacking of malware. Een apparaat kan kwetsbaar zijn voor aanvallen door kwaadwillende hackers, die de kill-schakelaar op afstand kunnen activeren of malware kunnen verspreiden.
  • Telefoonherstel.Er bestaat ook de bezorgdheid dat een permanent uitgeschakeld apparaat later door de legitieme gebruiker kan worden gevonden, die de telefoon dan niet meer kan gebruiken of de gegevens die erop zijn opgeslagen, niet meer kan herstellen.
  • Belangenbehartiging van consumenten. De kill-schakelaar kan ook worden misbruikt door providers die willen voorkomen dat gebruikers van netwerk wisselen, wat van invloed kan zijn op apparaten die onder contract worden verkocht.

Een allesomvattende maatregel?

Naar mijn mening kan het concept van de kill-schakelaar gemakkelijk worden beschouwd als een allesomvattende maatregel tegen diefstal van mobiele telefoons. Maar totdat wetgevers, fabrikanten van apparaten en vervoerders het eens zijn over de beste manier om beter te beschermen tegen verlies of diefstal, zou het voor ons als consumenten een goed idee zijn om proactiever te zijn als het gaat om onze eigen veiligheid.


Hoewel er bijvoorbeeld geen absoluut afschrikmiddel is om beroofd, zakkenrollend of beroofd te worden, kunnen we misschien voorkomen dat we in situaties terechtkomen waarin diefstal mogelijk zou zijn. Probeer uw smartphone niet op restauranttafels te plaatsen, waar u hem gemakkelijk vergeet (het zijn tenslotte slechte manieren!). Probeer te voorkomen dat uw apparaat in het openbaar wordt weergegeven. Gebruik software voor het volgen van telefoons. Vergrendel uw telefoon met een pincode, wachtwoord of patroonvergrendeling, omdat dit een extra beschermingslaag aan uw gegevens biedt.

De lijst gaat verder. En zolang mobiele apparaten als waardevolle handelswaar worden beschouwd, zijn ze nog steeds kwetsbaar voor verlies en diefstal.

Afbeelding tegoed: zakkenroller

We ontvangen verkoopcommissie als u artikelen koopt via onze links. Leer meer.

Intagram wordt regelmatig bijgewerkt en zou goed moeten werken op elk apparaat, incluief de LG G7 ThinQ. We hebben echter lezer die klagen over de app, omdat deze naar verluidt blijft crahen. Een app-...

De Pixel-line-up van Google i erin gelaagd het Android-publiek aan te preken. Het bedrijf nam het initiatief om de middenklae markt aan te preken met de introductie van de Pixel 3a vorig jaar. Dit had...

Populair Op Het Terrein