De meeste prestatieproblemen die zich voordoen op mobiele apparaten zijn gekoppeld aan geheugenproblemen, zoals onvoldoende geheugen of wanneer het apparaat bijna geen opslagruimte heeft. Veel voorkomende symptomen zijn onder meer regelmatige crashes, vastlopen, traagheid en willekeurige herstarts (opstartloops). Afgezien van geheugenproblemen zijn er ook andere factoren die deze symptomen kunnen veroorzaken. De ergste van de mogelijke oorzaken van hardwareschade. Dit is meestal het geval als u uw apparaat heeft laten vallen of nat heeft gemaakt. Hardwaregerelateerde problemen hebben meestal service- of reparatieopties nodig voor de ultieme oplossing. Andere factoren die dezelfde symptomen kunnen veroorzaken, zijn softwareproblemen, onjuiste instellingen, kleine firmware-bugs en malware. Mocht een van deze factoren ervoor zorgen dat uw apparaat vastloopt en vertraagt, dan is de kans groter dat u het thuis kunt oplossen met een aantal tijdelijke oplossingen.
In deze context worden enkele voorgestelde tijdelijke oplossingen en generieke oplossingen belicht om prestatieproblemen op te lossen die worden weergegeven door constante bevriezingen en vertragingen op een Sony Xperia L2-smartphone. U kunt deze stappen raadplegen wanneer u meer informatie nodig heeft om hetzelfde probleem op hetzelfde apparaat aan te pakken. Lees verder en zoek hulp.
Als je op zoek bent naar een oplossing voor een probleem met je telefoon, kijk dan voordat we verder gaan door onze pagina's voor probleemoplossing om te zien of we je apparaat ondersteunen. Als uw telefoon in de lijst met onze ondersteunde apparaten staat, ga dan naar de pagina voor probleemoplossing en zoek naar vergelijkbare problemen. Maak gerust gebruik van onze oplossingen en tijdelijke oplossingen. Maak u geen zorgen, het is gratis. Maar als je onze hulp nog steeds nodig hebt, vul dan onze vragenlijst over Android-problemen in en klik op Verzenden om contact met ons op te nemen.
Eerste oplossing: start uw Sony Xperia L2 opnieuw op (zachte reset).
Een zachte reset is de eerste aanbevolen oplossing bij het omgaan met willekeurige apparaatproblemen die worden toegeschreven aan kleine softwareproblemen, zoals foutieve apps. Het helpt ook om het interne geheugen van uw telefoon te wissen van beschadigde cache of tijdelijke bestanden die mogelijk apps en systeeminstabiliteit hebben veroorzaakt. Dat gezegd hebbende, voer een zachte reset uit op uw Xperia L2 met deze stappen:
- Houd de Power-toets een paar seconden ingedrukt totdat het menu wordt geopend.
- Kraan Herstarten uit de menu-opties. Als u dit doet, wordt het apparaat automatisch opnieuw opgestart.
Als uw telefoon vastloopt, is de gebruikelijke herstart mogelijk niet van toepassing. In dit geval kunt u uw apparaat dwingen opnieuw op te starten. Het voert dezelfde uitvoer uit naar uw apparaat als een zachte reset, maar op een iets andere manier met hardwaretoetsen. Om te beginnen, hier is hoe u uw Xperia L2 geforceerd opnieuw opstart:
Houd de Aanknop en Volume omhoog-knop ongeveer 10 tot 20 seconden gelijktijdig ingedrukt totdat het apparaat wordt uitgeschakeld.
Net als een zachte reset heeft een gedwongen herstart geen invloed op de gegevens en persoonlijke informatie die u in het interne geheugen van uw apparaat heeft opgeslagen.
Tweede oplossing: Forceer foutieve apps.
Foutieve apps kunnen ook de algehele prestaties van uw apparaat beïnvloeden. U denkt misschien dat het uw telefoon is, maar de app die u gebruikt, loopt vast of loopt achter. Die app is mogelijk beschadigd en kan zijn routine dus niet uitvoeren. In dit geval kan het helpen om de malafide app te forceren. Hier is hoe het is gedaan:
- Kraan Apps vanaf het startscherm.
- Ga naar en tik op Instellingen.
- Kraan Apps.
- Navigeer naar het Gedownload en Standaard apps sectie en tik vervolgens om een afzonderlijke app te selecteren om af te sluiten.
- Kraan Forceer stop vervolgens OK bevestigen.
Wanneer u klaar bent met het afsluiten van apps, start u uw apparaat opnieuw op en probeert u vervolgens te kijken hoe het presteert.
Derde oplossing: update software naar de nieuwste beschikbare versie.
Het wordt aanbevolen om uw apparaatsoftware up-to-date te houden om ervoor te zorgen dat deze optimale prestaties en een verbeterd systeem heeft. Nieuwe updates bevatten ook fix-patches om bestaande bugs te verwijderen die ertoe kunnen hebben geleid dat uw apparaat onstabiel is geworden en traag werkt. Tenzij u uw apparaat zo heeft ingesteld dat updates automatisch worden geïnstalleerd, moet u met de volgende stappen handmatig controleren op nieuwe updates en deze installeren:
- Navigeren naar Instellingen.
- Kraan Over de telefoon.
- Kraan Software-update.
U ziet een updatemelding als er nieuwe software beschikbaar is voor uw apparaat. Maak voordat u doorgaat een back-up van al uw kritieke gegevens zodat u ze veilig kunt bewaren. En als u voor een OTA-update-installatie wilt gaan, zorg er dan voor dat uw telefoon een sterke en stabiele internetverbinding heeft en voldoende stroom om het hele updateproces te voltooien. Er is ook voldoende geheugenopslag nodig, omdat updatebestanden een enorme bestandsgrootte kunnen hebben. Dat gezegd hebbende, moet u meer opslagruimte toewijzen voor de update.
Vierde oplossing: start op in de veilige modus en diagnosticeer apps.
Gedownloade apps of services van derden kunnen ervoor zorgen dat uw apparaat zich onverwachts misdraagt en traag werkt. Om erachter te komen of gedownloade apps het probleem veroorzaken, kunt u uw apparaat opstarten in de veilige modus. In de veilige modus mogen alle systeem-apps en vooraf geïnstalleerde services worden uitgevoerd. Het is daarom gemakkelijker voor u om te bepalen of een app van een derde partij de schuldige is of niet. U kunt als volgt de veilige modus inschakelen op uw Sony Xperia L2:
- Terwijl uw apparaat is ingeschakeld, houdt u de Aanknop totdat de menu-opties verschijnen.
- Tik en houd de Schakel uit keuze.
- Wanneer de Veilige modus prompt verschijnt, tik op OK.
- Wacht tot uw apparaat opnieuw opstart in de veilige modus. EEN Veilige modus label verschijnt dan in de linker benedenhoek van het scherm. Het betekent dat de veilige modus is geactiveerd.
Gebruik uw telefoon zoals u normaal doet in de veilige modus en kijk of deze blijft hangen of vastloopt zoals in de normale modus. Als dit niet het geval is, is de kans het grootst dat uw gedownloade apps of inhoud de schuld krijgen. Bedenk op dit punt welke van uw recent gedownloade apps de trigger is. Om u wat aanwijzingen te geven, moet u bedenken wanneer uw apparaat begon te bevriezen of vertraagde. De app die u heeft geïnstalleerd voordat dit gebeurde, is dit waarschijnlijk. Om dit te achterhalen, probeert u uw onlangs gedownloade apps afzonderlijk uit te schakelen of te verwijderen met de volgende stappen:
- Terwijl uw apparaat in de veilige modus werkt, gaat u naar het Huis scherm.
- Druk op Apps icoon.
- Ga naar en tik op Instellingen.
- Scroll naar Apparaat sectie en tik vervolgens op Apps.
- Tik indien nodig op het scherm en schuif naar rechts om het Gedownload scherm.
- Selecteer de meest recente app die u vermoedt.
- Kraan Verwijderen tik vervolgens op OK bevestigen.
U kunt ook apps verwijderen met deze snelle stappen:
- Tik op het app-pictogram en houd vast totdat het apparaat trilt.
- Tik in het menu dat wordt geopend op X.
- Tik vervolgens op OK bevestigen.
Wacht tot de app volledig is verwijderd en start je telefoon opnieuw op. Als dat het probleem oplost, ben je klaar om te gaan. Anders moet u doorgaan met het een voor een verwijderen van andere verdachte apps. Vergeet niet uw apparaat te testen nadat u een app heeft verwijderd om te zien hoe het werkt. U kunt alle goede apps later altijd opnieuw installeren.
Vijfde oplossing: wis de cachepartitie op uw Sony Xperia L2.
Cache of tijdelijke gegevens die zijn opgeslagen op de cachepartitie van de telefoon, kunnen ook worden beschouwd als een van de onderliggende oorzaken. Net als andere bestanden kan de cache op een gegeven moment ook beschadigd raken en wanneer dat gebeurt, bestaat de neiging dat de systeemprestaties van het apparaat worden beïnvloed. Om dit uit te sluiten, kunt u de cachepartitie op uw Xperia L2 wissen om tijdelijke bestanden en gegevens te wissen die mogelijk zijn gecrasht vanuit de cachemappen van het systeem. Hier is hoe het is gedaan:
- Schakel uw apparaat uit.
- Houd de Volume omhoog en Aan / uit-knoppen een paar seconden tegelijk ingedrukt.
- Wanneer de Sony Xperia L2-logo verschijnt, laat dan beide knoppen los. De Herstelscherm verschijnt dan.
- druk de Knop Volume omlaag om naar te bladeren en te markeren wis de cachepartitie keuze.
- Druk vervolgens op de Aanknop om de selectie te bevestigen.
- Wacht tot de telefoon klaar is met het wissen van de cachepartitie en markeert het Herstarten keuze.
- druk de Aanknop om het opnieuw opstarten te bevestigen.
In tegenstelling tot een fabrieksreset, heeft het wissen van de cachepartitie geen invloed op gegevens die zijn opgeslagen in het interne geheugen van uw telefoon, en zal het daarom niet leiden tot gegevensverlies. Toch kunt u er toch voor kiezen om van tevoren een back-up te maken van kritieke gegevens.
Andere opties
- Totale herstart. U kunt ervoor kiezen om een masterreset uit te voeren om alles van uw telefoonsysteem te wissen, inclusief complexe fouten, softwarefouten en malware die uw apparaat mogelijk hebben belemmerd om soepel te werken. Zorg ervoor dat u een back-up maakt van al uw belangrijke gegevens uit het interne geheugen op uw andere back-upapparaten of opslagmedia, want deze worden tijdens het proces allemaal verwijderd. Als laatste uitvoer kunt u uw Sony Xperia L2 beter en fris als nieuw laten werken.
- Onderhoud. Als uw Sony Xperia L2 nog steeds vastloopt en blijft hangen na het uitvoeren van alle voorgaande procedures, zelfs een masterreset, dan heeft deze waarschijnlijk onderhoud nodig. Bepaalde hardwarecomponenten van uw apparaat hebben mogelijk een soort fysieke of vloeibare schade opgelopen door een eerdere val of blootstelling aan vloeistof en de manier waarop het nu werkt, is het opkomende symptoom. Om uw apparaat te controleren en verder te beoordelen, kunt u het naar het dichtstbijzijnde Sony-servicecentrum bij u in de buurt brengen.
Verbind je met ons
We staan altijd open voor uw problemen, vragen en suggesties, dus neem gerust contact met ons op door dit formulier in te vullen. Dit is een gratis service die we aanbieden en we brengen u er geen cent voor in rekening. Houd er echter rekening mee dat we elke dag honderden e-mails ontvangen en dat het voor ons onmogelijk is om op elk ervan te reageren. Maar wees gerust, we lezen elk bericht dat we ontvangen. Voor degenen die we hebben geholpen, verspreid het nieuws door onze berichten met je vrienden te delen of door simpelweg onze Facebook- en Google+ pagina leuk te vinden of ons te volgen op Twitter.