Inhoud
Veel Galaxy-gebruikers ontdekken dat AASAservice, een Samsung-service, soms verrassend bovenaan de lijst met apps staat die veel batterijvermogen verbruiken. Ontdek in deze aflevering over het oplossen van problemen de manieren om met AASAservice om te gaan en wat u in het algemeen kunt doen om het probleem met de batterij-afvoer op uw Galaxy S9 op te lossen.
Probleem: probleem met het leeglopen van de Galaxy S9-batterij vanwege AASAservice
ik gebruik een Galaxy S9 Samsung. ik heb zojuist een nieuwe Android-update geïnstalleerd op 2 december. Sindsdien begon mijn batterij snel leeg te lopen. Sindsdien moest ik driemaal per dag opladen. Ik heb in- en uitgeschakeld met de volumetoets + bixby-toets aan / uit-toets en heb gedaan wat mij is aangeraden. Maar het is niet gelukt.
Ten tweede ontdekte ik dat een AASA-service het grootste deel van het batterijvermogen gebruikte. Maar de uitschakelknop is niet gemarkeerd (ingeschakeld). Ik kon alleen maar stoppen. Ik weet niet of dit de exacte reden is, maar enige rust na een gedwongen stop. Enige tijd later gaat het leeglopen van de batterij echter door. De schermresolutie, Always on display etc etc worden ook gebruikt voordat de nieuwe update wordt geïnstalleerd. Het suggereren van die zou dus niet helpen om het werkelijke probleem op te lossen. Ten derde wordt mijn sms-app automatisch afgesloten tijdens het berichtenverkeer en keert het scherm terug naar het startscherm. wat is het probleem? Help me alsjeblieft.
Oplossing: AASAservice is een van de vele kernservices die nodig zijn om de unieke Samsung-ervaring op Galaxy-apparaten te bieden. Over het algemeen zou het niet bovenaan de lijst met apps en services moeten staan die de batterij verbruiken onder Batterijgebruik. Als AASAservice op uw apparaat de belangrijkste reden lijkt te zijn voor het leeglopen van de batterij, of als er een aanzienlijk verschil is in het batterijgebruik na een update, kunt u de volgende stappen voor probleemoplossing proberen:
Wis de cachepartitie
Soms kan de systeemcache van uw apparaat, die door Android wordt gebruikt om apps snel te laden, beschadigd raken door een update. Als dit gebeurt, werken sommige apps mogelijk niet correct, lopen ze vast of worden ze traag. Als meerdere apps worden beïnvloed door een slechte cache, kan er een systeembrede vertraging optreden, wat op zijn beurt kan leiden tot langere laadtijden en inefficiënte werking. Om ervoor te zorgen dat de systeemcache in goede staat is, moet u de cachepartitie regelmatig wissen. Hier is hoe:
- Schakel het apparaat uit.
- Houd de toets Volume omhoog en de Bixby-toets ingedrukt en houd vervolgens de aan / uit-toets ingedrukt.
- Wanneer het groene Android-logo wordt weergegeven, laat u alle toetsen los (‘Systeemupdate installeren’ wordt ongeveer 30-60 seconden weergegeven voordat de menu-opties van het Android-systeemherstel worden weergegeven).
- Druk meerdere keren op de toets Volume omlaag om ‘cachepartitie wissen’ te markeren.
- Druk op de aan / uit-knop om te selecteren.
- Druk op de toets Volume omlaag totdat ‘ja’ is gemarkeerd en druk op de aan / uit-knop.
- Wanneer het wissen van de cachepartitie is voltooid, wordt "Systeem nu opnieuw opstarten" gemarkeerd.
- Druk op de aan / uit-toets om het apparaat opnieuw op te starten.
Geforceerde herstart
Soms kan deze eenvoudige procedure bugs oplossen die zijn ontstaan nadat het systeem lange tijd heeft gedraaid. Door uw S9 handmatig opnieuw op te starten, simuleert u in feite het trekken van de batterij, wat bij oudere mobiele telefoons met verwijderbare batterijpakketten een effectieve manier was om het systeem te vernieuwen. Als u deze nog niet heeft geprobeerd, zijn hier de stappen die u kunt uitvoeren:
- Houd de aan-uitknop + volume omlaag-knoppen ongeveer 10 seconden ingedrukt of totdat het apparaat wordt uitgeschakeld. Wacht enkele seconden totdat het scherm Onderhoudsopstartmodus wordt weergegeven.
- Selecteer Normaal opstarten in het scherm Onderhoudsopstartmodus. U kunt de volumeknoppen gebruiken om door de beschikbare opties te bladeren en de knop linksonder (onder de volumeknoppen) om te selecteren. Wacht maximaal 90 seconden totdat de reset is voltooid.
Installeer app-updates
Sommige apps kunnen bugs ontwikkelen of problematisch worden na een grote Android-update. Zorg ervoor dat alle apps die u hebt geïnstalleerd compatibel zijn met de huidige OS-versie om problemen ermee te voorkomen. App-uitgevers willen incompatibiliteitsproblemen met Android zo veel mogelijk minimaliseren, maar sommige apps krijgen mogelijk niet dezelfde hoeveelheid zorg of onderhoud. Als eindgebruiker kunt u het beste updates installeren. Doe wat je kan.
Kalibreer de batterij
Soms kan Android de werkelijke batterijniveaus uit het oog verliezen. Om het besturingssysteem opnieuw te kalibreren zodat het nauwkeurige metingen van het batterijniveau krijgt, doet u het volgende:
- Laat de batterij volledig leeglopen. Dit betekent dat u uw apparaat moet gebruiken totdat het zichzelf uitschakelt en het batterijniveau 0% aangeeft.
- Laad de telefoon op totdat deze 100% bereikt. Zorg ervoor dat u originele oplaadapparatuur voor uw apparaat gebruikt en laat het volledig opladen. Koppel uw apparaat gedurende ten minste twee uur niet los en gebruik het ook niet tijdens het opladen.
- Koppel uw apparaat los na de verstreken tijd.
- Start het apparaat opnieuw op.
- Gebruik uw telefoon totdat deze weer helemaal leeg is.
- Herhaal stap 1-5.
App-voorkeuren wissen
Voor sommige apps zijn standaard- of kernapps en -services vereist om correct te werken. Soms kunnen updates onbedoeld de werking van Android verstoren en belangrijke systeem-apps uitschakelen. Om de situatie recht te zetten, moet u eerst alle app-voorkeuren resetten naar hun standaardwaarden. Hier is hoe:
- Open Instellingen-app.
- Tik op Apps.
- Tik op Meer instellingen rechtsboven (pictogram met drie stippen).
- Selecteer App-voorkeuren resetten.
- Start uw S9 opnieuw op en controleer het probleem.
Reset alle instellingen
Deze procedure staat los van de vorige omdat deze alle instellingen van uw Android-apparaat omvat en niet alleen de apps. Volg hiervoor de onderstaande stappen:
- Veeg vanaf het startscherm omhoog op een lege plek om de Apps-lade te openen.
- Tik op Algemeen beheer> Instellingen resetten.
- Tik op Instellingen resetten.
- Als u een pincode heeft ingesteld, voert u deze in.
- Tik op Instellingen resetten. Na voltooiing verschijnt een bevestigingsvenster.
Fabrieksinstellingen
Een van de effectieve manieren om het probleem met het leeglopen van de batterij op te lossen na een update, is fabrieksreset. Als AASAservice bovenaan de lijst blijft staan voor apps die bijdragen aan het probleem, veegt u de telefoon schoon door de fabrieksinstellingen te herstellen.
- Maak een back-up van uw gegevens.
- Schakel het apparaat uit.
- Houd de toets Volume omhoog en de Bixby-toets ingedrukt en houd vervolgens de aan / uit-toets ingedrukt.
- Wanneer het groene Android-logo wordt weergegeven, laat u alle toetsen los (‘Systeemupdate installeren’ wordt ongeveer 30-60 seconden weergegeven voordat de menu-opties van het Android-systeemherstel worden weergegeven).
- Druk meerdere keren op de toets Volume omlaag om ‘gegevens wissen / fabrieksinstellingen herstellen’ te markeren.
- Druk op de aan / uit-knop om te selecteren.
- Druk op de volume-omlaagtoets totdat ‘Ja - verwijder alle gebruikersgegevens’ is gemarkeerd.
- Druk op de aan / uit-knop om de masterreset te selecteren en te starten.
- Wanneer de masterreset is voltooid, wordt ‘Systeem nu opnieuw opstarten’ gemarkeerd.
- Druk op de aan / uit-toets om het apparaat opnieuw op te starten.
Andere mogelijke oplossingen voor het leeglopen van de batterij
Lagere schermhelderheid. Het scherm dimmen is een goede, eenvoudige manier om de levensduur van de batterij dag in dag uit te verlengen. Verlaag de helderheid van het scherm tot het laagste voor u comfortabele niveau en laat het daarbij.
Verwijder apps. Hoe meer apps u installeert, hoe groter de kans dat er problemen optreden of dat de batterij leegloopt. Verwijder apps die u de afgelopen twee weken niet heeft gebruikt. Als je ze op dit moment zo lang niet hebt gebruikt, is de kans groot dat ze niet belangrijk zijn voor jou of je levensstijl. Verwijder ze om ruimte vrij te maken en de kans op problemen ermee te verkleinen. Je kunt ze in de toekomst toch altijd installeren als je wilt.
Dood apps die u niet gebruikt. Gebruik de niet-gecontroleerde en altijd slapende apps-functie via Instellingen> Apparaatonderhoud> Batterij> Niet-gecontroleerde apps. je zou daar geen apps moeten hebben (verwijder als er iets is). Gebruik de functie Always-sleep-apps en plaats alle apps erin waarvoor je geen push-notificaties nodig hebt.
Optimaliseer. Ga naar Instellingen> Apparaatonderhoud> Laat het laden en klik op Nu optimaliseren.