Inhoud
- Probleem 1: Hoe een door water beschadigde Galaxy J7 te repareren
- Probleem 2: Galaxy J7 opent de downloadmodus zelfstandig
De # GalaxyJ7 heeft geen IP68-certificering zoals de Galaxy S7 en S8, dus zelfs een kleine hoeveelheid water kan deze mogelijk beschadigen. Het artikel over het oplossen van problemen van vandaag behandelt hoe met een natte Galaxy J7 en hoe je schade eraan kunt minimaliseren. We pakken ook een merkwaardige situatie aan die door een gebruiker is opgeworpen, aangezien zijn J7 vanzelf lijkt op te starten in de Odin-modus. We hopen dat je dit bericht nuttig zult vinden.
Als u op zoek bent naar oplossingen voor uw eigen # Android-probleem, kunt u contact met ons opnemen via de link onderaan deze pagina.
Wees bij het beschrijven van uw probleem zo gedetailleerd mogelijk, zodat we gemakkelijk een relevante oplossing kunnen vinden. Geef indien mogelijk de exacte foutmeldingen die u krijgt op om ons een idee te geven waar we moeten beginnen. Als u al enkele stappen voor probleemoplossing heeft geprobeerd voordat u ons een e-mail stuurt, vermeld deze dan, zodat we ze in onze antwoorden kunnen overslaan.
Probleem 1: Hoe een door water beschadigde Galaxy J7 te repareren
Mijn telefoon werd gisteren nat (maar niet helemaal ondergedompeld) en ik merkte het pas 20 minuten nadat hij nat was geworden. Ik heb hem uit elkaar gehaald en weggevaagd, en als ik de batterij terug in de zaklamp stop, gaat de lamp branden, maar de telefoon gaat niet aan. Betekent dit dat mijn telefoon helemaal gebakken is? Ik had het in een zak maïsmeel (had geen rijst) en het lijkt droger te zijn (geen condensatieparels meer in de cameralenzen), maar het doet nog steeds hetzelfde als ik de batterij erin doe en het apparaat niet aanzet. Vind je dat ik hem moet aansluiten om hem op te warmen en hem te helpen drogen? Ik weet niet wat ik moet doen. Is er hoop voor mijn telefoon? Ik wil echt geen nieuwe telefoon kopen. Help alstublieft. Trouwens, ik ken de Android-versie hieronder niet. - Hopeferguson 30
Oplossing: Hallo Hopeferguson30. Een Galaxy J7 en zijn varianten hebben geen waterbestendige bescherming, dus ze zijn gevoeliger voor blootstelling aan water dan bijvoorbeeld de Galaxy S7 en S8. Als uw J7 normaal werkte voordat u hem nat maakte, moet water een van de componenten hebben beschadigd. Als een telefoon niet wordt ingeschakeld nadat deze is blootgesteld aan water, is dit meestal het gevolg van een beschadigde batterij of een kortgesloten stroom-IC. Het is geen goed teken en een dergelijk geval heeft de neiging om te eindigen met reparatie. We zijn niet erg optimistisch over uw zaak, aangezien de telefoon op dit moment al tekenen van hardwarestoringen vertoont. Het is duidelijk dat u bijvoorbeeld een kapotte batterij niet kunt repareren met een softwareoplossing. Als de batterij door water is beschadigd, is het minste wat u kunt doen een nieuwe kopen en de beschadigde ermee verwisselen. Hetzelfde principe is van toepassing op andere beschadigde componenten en zelfs op het moederbord.
Ten behoeve van andere gebruikers die mogelijk vergelijkbare omstandigheden hebben, zullen we proberen de dingen te bespreken die u kunt doen als een smartphone nat wordt. We nemen ook de DON’TS in deze situaties op, aangezien ze net zo belangrijk zijn als de DO's.
Wat NIET TE DOEN als uw smartphone nat wordt:
- Schakel de telefoon weer in. Probeer nooit natte elektronica aan te zetten, tenzij je van plan bent om snel een dodelijke slag toe te dienen. Een nat moederbord kan ervoor zorgen dat elektriciteit kortere routes aflegt naar andere componenten waarop ze niet rechtstreeks mogen zijn aangesloten. Als er kortsluiting optreedt in een moederbord, kan een aantal componenten permanent beschadigd raken. Kortom, u wilt voorkomen dat de circuits van een wetboard worden geactiveerd, wat later tot permanente problemen kan leiden. Als uw telefoon al is uitgeschakeld, laat deze dan zoals hij is.
- Probeer uw telefoon op te laden. Net als het inschakelen van uw telefoon, kan het opladen van natte elektronica componenten beschadigen als er kortsluiting optreedt. Doe dat nooit.
- Plaats de telefoon in de buurt van een oven, direct zonlicht of warmtebron. Er is een goede manier om een natte telefoon uit te drogen. Kies nooit de kortere route om het te snel op te drogen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk een doodvonnis voor de hardware zijn in plaats van een reddingsactie. Net als water kan te veel warmte elektronische componenten doden.
Wat u moet doen als u een natte telefoon heeft
Het snel uitvoeren van de juiste stappen bij het omgaan met een natte telefoon is erg belangrijk om schade te voorkomen of te minimaliseren. Onthoud dat water en elektronica niet samengaan. Zelfs waterbestendige telefoons zijn niet bedoeld om opzettelijk aan water te worden blootgesteld. De onderstaande stappen zijn meer een "eerste hulp" -toepassing dan genezing. Als uw telefoon al hardwareschade heeft opgelopen na het eerste contact met water, kunt u verdere schade tot een minimum beperken. U moet de telefoon later nog steeds opsturen, zodat een technicus het beschadigde onderdeel kan repareren of vervangen.
Stap 1: Haal de telefoon onmiddellijk uit het water
Dit is gezond verstand. Elke normale smartphonegebruiker zal zelfs de reflex hebben om dit te doen. Tenzij je je niet-waterbestendige telefoon wat langer wilt martelen, is het een must om hem uit het water te halen.
Stap 2: Controleer het Wat NIET TE DOEN sectie bovenstaand.
Stap 3: demonteer de telefoon
Idealiter moet de telefoon uit elkaar worden gehaald direct nadat u hem uit het water hebt gehaald, maar aangezien dat gemakkelijk gezegd dan gedaan is, raden we u aan uzelf te beperken tot alleen door de gebruiker verwijderbare onderdelen. Als uw telefoon zich in een hoesje bevindt, moet u deze verwijderen. Haal de simkaart en de sd-kaart eruit als je die hebt. Hetzelfde geldt voor de batterij (alleen voor units met verwijderbare batterijen). Houd er rekening mee dat als u verder gaat dan door de gebruiker verwijderbare onderdelen, de garantie op uw telefoon kan vervallen. Zodra u de garantie van uw apparaat heeft verbroken, kan Samsung het apparaat tegen betaling repareren of niet. Tenzij u er zeker van bent dat u het aankunt om de telefoon verder te openen en een niet-verwijderbare batterij te demonteren en los te koppelen van het moederbord (en natuurlijk klaar om te betalen voor reparatie buiten de garantie als u uw apparaat niet werk daarna opnieuw), probeer het niet eens. Het openen van een telefoon is ingewikkeld, vooral voor beginners.
Als je de telefoon echter tot het minimum kunt ontmantelen, zorg er dan voor dat je het aantal hoekjes en gaatjes waar vocht zich kan verbergen, vermindert. Hierdoor wordt voorkomen dat er meer componenten worden beschadigd en kunnen de onderdelen later sneller uitdrogen.
Stap 4: Droog de telefoon uit
Er zijn een paar manieren om een natte telefoon uit te drogen. In onze ervaring kan elk van hen werken, zolang u het maar goed doet. Zorg ervoor dat u de telefoon of componenten eerst met een schone, zachte doek afveegt. Zodra je dat hebt gedaan, kun je doorgaan met een van de onderstaande trucs.
Droog de telefoon met de rijsttruc
Sommige experts stellen voor om een telefoon of de gedemonteerde onderdelen in een zak rijst te doen en deze een paar dagen te laten drogen. Veel huishoudens hebben gemakkelijk toegang tot rijst, dus het kan een handig ingrediënt zijn om te gebruiken. Ervan uitgaande dat je de componenten al hebt drooggeveegd, moet je ze in een zak rijst doen. Zorg ervoor dat je alles in rijst begraaft. Rijst is goed in het opnemen van vocht, maar het kan dagen duren om deze klus te klaren. Als je tijd hebt om te doden, zou dit de handigste optie voor je moeten zijn. Zorg ervoor dat u een verzegelde zak zoals een ritssluiting gebruikt.
Droog de telefoon af met silicagel
Silicagel wordt vaak aangetroffen in dozen met elektronica. Net als rijst is silicagel effectief om de omgeving droog te houden. Consumenten uit vochtige landen komen vaak silicagel tegen in hun elektronische dozen. Als je geen idee hebt wat een silicagel is, probeer dan een bezoek te brengen aan je plaatselijke elektronicawinkel of een elektronicawinkel bij jou in de buurt en vraag ernaar. Koop er zoveel als je nodig hebt, want je wilt je telefoon of gedemonteerde onderdelen ermee bedekken. Net als bij het gebruik van rijst, moet je ervoor zorgen dat je je telefoon minimaal 3 dagen in een zak laat omgeven door silicagelpakketten om de onderdelen volledig uit te drogen. Gebruik een ritssluiting om alles binnenin af te sluiten.
Laat uw telefoon drogen door een professional
Reparatiewerkplaatsen die met natte elektronica werken, hebben een speciaal gereedschap dat apparaten binnen enkele minuten of uren kan drogen. Als geld geen probleem is, laat dan een professional het hele droog- en reparatieproces voor je uitvoeren.
Stap 5: Probeer de telefoon in te schakelen
Nadat je je telefoon een paar dagen hebt gedroogd, haal je hem uit de tas en zet je alles weer in elkaar. Schakel daarna de telefoon weer in en kijk wat er gebeurt. Als alles weer is zoals voorheen (geen waarneembare problemen), blijf dan de komende dagen uitkijken naar problemen. Als je geluk hebt, zou de telefoon prima moeten werken.
Stap # 6: stuur het op voor reparatie
Als de telefoon niet opnieuw kan worden ingeschakeld of als u duidelijke tekenen van schade of problemen opmerkt, moet u een professional de hardware laten controleren om te zien wat er mis is met het apparaat. Het blootstellen van een telefoon aan water kan tot bijna alles leiden, dus het is echt niet te zeggen wat er beschadigd kan zijn of niet.
Probleem 2: Galaxy J7 opent de downloadmodus zelfstandig
Ik heb een Samsung J7 max. Vanmorgen ging ik mijn gemiste sms-berichten en oproepen controleren en mijn apparaat bevindt zich in een opstartmodus en adviseerde dat het downloaden is, schakel het apparaat niet uit. De opstartoptie waarop het stond, is 'beveiligde download inschakelen'. De stroom is uitgevallen, dus na het opladen van het apparaat merk ik nu dat het weer normaal is. Wat veroorzaakte dit? moet ik me zorgen maken? is mijn telefoon gehackt? hoe kan ik het vertellen? Wat moet ik doen? - Gary Marshall
Oplossing: Hallo Gary. Het scherm "Downloaden… apparaat niet uitschakelen" is wat we Odin-modus noemen. Het is een aparte software-omgeving van Android op Samsung-apparaten zodat technici of gebruikers wijzigingen in de software kunnen aanbrengen. Als u bijvoorbeeld een niet-officiële firmware voor uw apparaat wilt gebruiken, moet u uw apparaat eerst opstarten in de Odin-modus of Downloadmodus om een knipperende procedure uit te voeren.
Toegang tot de Odin-modus wordt bereikt door de volgende stappen uit te voeren:
- Houd de Huis en Volume verminderen -toetsen en houd vervolgens de Kracht sleutel.
- Wanneer het Samsung Galaxy-logo op het scherm wordt weergegeven, laat u de knop los Kracht toets maar blijf de Huis en Volume verminderen sleutels.
Zoals u kunt zien, is er een specifieke set combinaties van hardwareknoppen die moeten worden ingedrukt om toegang te krijgen tot de Odin-modus. Zonder op de juiste knoppen te drukken, zou uw telefoon niet naar de Odin-modus moeten gaan, tenzij er een softwarefout is die ervoor zorgt dat deze zichzelf doet.
Meestal zien we dat Samsung-apparaten zelfstandig naar de downloadmodus gaan na een mislukte knipperprocedure of als ze aangepaste, niet-officiële firmware gebruiken. Als u de laatste tijd systeemwijzigingen in de software hebt aangebracht, moet daar de oorzaak vandaan komen.
Als uw telefoon nooit is aangepast of aangepaste software gebruikt, kan dit een eenmalige fout zijn. We denken niet dat uw telefoon is gehackt, maar als dat het geval is, komt dat waarschijnlijk omdat u überhaupt een schadelijke app heeft geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u weet dat u alleen veilige apps installeert van geverifieerde, betrouwbare ontwikkelaars.