We hebben nogal wat klachten ontvangen van onze lezers die eigenaar zijn van de Samsung Galaxy A5 en hoewel we het probleem 'niet opladen' al hebben aangepakt, moeten we het stroomprobleem dat door veel van de eigenaren wordt ervaren, nog aanpakken. Dit probleem kan ook het "zwarte scherm des doods" worden genoemd, aangezien het scherm leeg blijft, wat u ook doet en de telefoon helemaal niet reageert of dood is.
Problemen oplossen: voor een telefoon die niet kan worden ingeschakeld, kunnen we maar zoveel doen, maar we moeten ons best doen om hem weer tot leven te brengen.Dat gezegd hebbende, hier is wat u eraan moet doen:
Stap 1: Probeer de procedure Geforceerd opnieuw opstarten
Dit moet het eerste zijn dat u moet doen en het is misschien het enige dat u kunt doen als dit probleem u begint te irriteren. Het komt overeen met de procedure voor het trekken van de batterij die we vaak doen bij telefoons met een verwijderbare batterij die crashen. Je Galaxy A5 heeft geen batterij die door de gebruiker kan worden verwijderd, dus we kunnen de procedure voor het verwijderen van de batterij niet uitvoeren.
Om dit te doen, houdt u gewoon de toetsen Volume omlaag en Aan / uit samen gedurende 10 seconden ingedrukt en ervan uitgaande dat uw telefoon nog steeds voldoende batterij heeft en als het probleem inderdaad wordt veroorzaakt door een kleine storing of probleem, dan zou het opnieuw moeten opstarten zonder meer problemen. Als het probleem daarna nog steeds optreedt, gaat u verder met de volgende stap.
Stap 2: Laad uw telefoon op en voer stap 1 opnieuw uit
Sluit de oplader aan op het stopcontact en sluit vervolgens uw telefoon aan. Ik begrijp dat je al hebt geprobeerd je telefoon op te laden zonder resultaat. Probeer deze keer echter uw telefoon ongeveer 5 minuten op te laden en voer vervolgens de gedwongen herstart uit terwijl het apparaat is aangesloten. Dit sluit de mogelijkheid uit dat de firmware van het apparaat crasht terwijl de batterij volledig leeg is. Hierna en de telefoon laadt niet op, dan is het een oplaadprobleem en het is heel goed mogelijk dat de reden waarom de telefoon niet wordt ingeschakeld, is omdat de batterij helemaal leeg is. Lees het volgende bericht om het probleem aan te pakken:
- Uw Samsung Galaxy A5 (2017) repareren die niet wordt opgeladen [Handleiding voor probleemoplossing]
Stap 3: Probeer uw telefoon in de veilige modus te starten
Ervan uitgaande dat uw Galaxy A5 normaal oplaadt maar nog steeds niet wordt ingeschakeld, is dit het volgende dat u moet doen. Als u opstart in de veilige modus, worden alle apps van derden tijdelijk uitgeschakeld en het lijkt erop dat dit probleem te wijten is aan een app die conflicten in het systeem veroorzaakt. Dus ik wil dat je probeert je telefoon op te starten in de veilige modus om te zien of hij daartoe in staat is. Onthoud dat het probleem is dat de telefoon niet wordt ingeschakeld, dus als we hem in de veilige modus kunnen laten starten, zijn we al halverwege.
Zo start u uw telefoon op in de veilige modus:
- Schakel het apparaat uit.
- Houd de aan / uit-toets ingedrukt voorbij het scherm met de apparaatnaam.
- Laat de aan / uit-toets los wanneer ‘SAMSUNG’ op het scherm verschijnt.
- Onmiddellijk nadat u de aan / uit-toets heeft losgelaten, houdt u de toets Volume omlaag ingedrukt.
- Blijf de toets Volume omlaag ingedrukt houden totdat het apparaat opnieuw is opgestart.
- Veilige modus wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van het scherm.
- Laat de toets Volume omlaag los wanneer u ‘Veilige modus’ ziet.
Ervan uitgaande dat uw telefoon met succes is opgestart in de veilige modus, is het duidelijk dat een of meer apps van derden die u hebt geïnstalleerd het probleem veroorzaken. U moet uitzoeken welke app een conflict in het systeem veroorzaakt en deze vervolgens bijwerken, resetten of zelfs verwijderen om het probleem op te lossen. Hier ziet u hoe u al deze dingen doet:
Apps bijwerken op uw Galaxy A5
- Tik op een startscherm op het pictogram Apps.
- Tik op Play Store.
- Tik op de menutoets en tik vervolgens op Mijn apps. Om uw apps automatisch up-to-date te houden, tikt u op de menutoets, vervolgens op Instellingen en vervolgens op Apps automatisch bijwerken om het selectievakje in te schakelen.
- Kies een van de volgende opties:
- Tik op Update [xx] om alle applicaties bij te werken met beschikbare updates.
- Tik op een individuele applicatie en tik vervolgens op Update om een enkele applicatie bij te werken.
Hoe app-cache en gegevens op je Galaxy A5 te wissen
- Tik op een startscherm op het pictogram Apps.
- Tik op Instellingen.
- Tik op Toepassingen.
- Tik op Toepassingsbeheer.
- Tik op de gewenste applicatie in de standaardlijst of tik op MEER> Systeem-apps tonen om vooraf geïnstalleerde apps weer te geven.
- Tik op Opslag.
- Tik op Gegevens wissen en tik vervolgens op OK.
- Tik op Cache wissen.
Applicaties van uw Galaxy A5 verwijderen
- Tik op een startscherm op het pictogram Apps.
- Tik op Instellingen.
- Tik op Toepassingen.
- Tik op Toepassingsbeheer.
- Tik op de gewenste applicatie
- Tik op Verwijderen.
- Tik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.
Stap 4: Probeer uw telefoon op te starten in de herstelmodus
U doet dit alleen als de telefoon niet opstart in de veilige modus. Dit is een andere omgeving die beschikbaar is voor alle Android-apparaten waarin de gebruikelijke front-end-interface niet is geladen. Voor dit probleem zijn er twee procedures die u kunt uitvoeren wanneer de telefoon met succes opstart in deze modus: u kunt proberen de cachepartitie te wissen of de masterreset uit te voeren.
Hoe u uw telefoon opstart in de herstelmodus en de cachepartitie wist
- Schakel het apparaat uit.
- Houd de toets Volume omhoog en de starttoets ingedrukt en houd vervolgens de aan / uit-toets ingedrukt.
- Laat alleen de aan / uit-toets los wanneer het logoscherm van het apparaat wordt weergegeven
- Wanneer het Android-logo wordt weergegeven, laat u alle toetsen los (‘Systeemupdate installeren’ wordt ongeveer 30-60 seconden weergegeven voordat de menu-opties van het Android-systeemherstel worden weergegeven).
- Druk meerdere keren op de toets Volume omlaag om ‘cachepartitie wissen’ te markeren.
- Druk op de aan / uit-toets om te selecteren.
- Druk op de toets Volume omlaag om ‘ja’ te markeren en druk op de aan / uit-toets om te selecteren.
- Wanneer het wissen van de cachepartitie is voltooid, wordt ‘Systeem nu opnieuw opstarten’ gemarkeerd.
- Druk op de aan / uit-toets om het apparaat opnieuw op te starten.
Uw telefoon opstarten in de herstelmodus en de masterreset uitvoeren
- Schakel het apparaat uit.
- Houd de toets Volume omhoog en de starttoets ingedrukt en houd vervolgens de aan / uit-toets ingedrukt.
- Laat alleen de aan / uit-toets los wanneer het logoscherm van het apparaat wordt weergegeven
- Wanneer het Android-logo wordt weergegeven, laat u alle toetsen los (‘Systeemupdate installeren’ wordt ongeveer 30-60 seconden weergegeven voordat de menu-opties van het Android-systeemherstel worden weergegeven).
- Druk meerdere keren op de toets Volume omlaag om ‘gegevens wissen / fabrieksinstellingen herstellen’ te markeren.
- Druk op de aan / uit-knop om te selecteren.
- Druk op de volume-omlaagtoets totdat ‘Ja - verwijder alle gebruikersgegevens’ is gemarkeerd.
- Druk op de aan / uit-knop om de masterreset te selecteren en te starten.
- Wanneer de masterreset is voltooid, wordt ‘Systeem nu opnieuw opstarten’ gemarkeerd.
- Druk op de aan / uit-toets om het apparaat opnieuw op te starten.
Als uw telefoon niet werkt in de herstelmodus of als het probleem zich blijft voordoen nadat u dit allemaal heeft gedaan, heeft u hulp van een technicus nodig.
Verbind je met ons
We staan altijd open voor uw problemen, vragen en suggesties, dus neem gerust contact met ons op door dit formulier in te vullen. Dit is een gratis service die we aanbieden en we brengen u er geen cent voor in rekening. Houd er echter rekening mee dat we elke dag honderden e-mails ontvangen en dat het voor ons onmogelijk is om op elk ervan te reageren. Maar wees gerust, we lezen elk bericht dat we ontvangen. Voor degenen die we hebben geholpen, verspreid het nieuws door onze berichten te delen met je vrienden, door simpelweg onze Facebook- en Google+ pagina leuk te vinden of ons te volgen op Twitter.