Inhoud
Stroomgerelateerde problemen komen niet voor op smartphones, tenzij er iets aan de hand is in de firmware of hardware. Sommige van onze lezers die de Samsung Galaxy A3 gebruiken, hebben contact met ons opgenomen over een probleem waarbij de telefoon zichzelf vaak of willekeurig uitschakelt. Sommigen zeiden dat het probleem begon na een update, terwijl anderen meldden dat het probleem zomaar uit de lucht kwam vallen zonder duidelijke reden of oorzaak.
We zullen dit probleem onderzoeken ten behoeve van onze lezers die contact met ons hebben opgenomen en voor degenen die het vroeg of laat kunnen tegenkomen. Dit is niet de eerste keer dat we het tegenkwamen, dus we weten al een en ander dat kan helpen dit probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat uw telefoon weer perfect werkt. Als u een van de eigenaren van dit apparaat bent en momenteel last heeft van een soortgelijk probleem, lees dan verder, aangezien u dit bericht wellicht nuttig vindt.
Voor degenen die op zoek zijn naar een oplossing voor een ander probleem, ga naar onze A3-pagina voor probleemoplossing, want we hebben al enkele van de meest voorkomende problemen met deze telefoon aangepakt. Blader door de pagina om problemen te vinden die vergelijkbaar zijn met de uwe en gebruik de oplossingen die we hebben voorgesteld. Als ze niet voor u werken of als u onze hulp nog steeds nodig heeft, kunt u op elk gewenst moment contact met ons opnemen via onze vragenlijst voor Android-problemen.
Problemen oplossen met de Galaxy A3 die vaak vanzelf wordt uitgeschakeld
In deze gids zal ik je helpen om te bepalen waar het probleem over gaat door één mogelijkheid tegelijk uit te sluiten totdat we het probleem kunnen lokaliseren.Tegen die tijd kunnen we het een en ander proberen om het probleem op te lossen. Met dat gezegd, hier is wat ik je aanraden eraan te doen ...
Observeer uw telefoon in de veilige modus
Ik heb dit probleem persoonlijk eerder met mijn telefoon ondervonden en het kwam door een app die ik heb geïnstalleerd. Ik heb de app niet uit de Play Store gehaald, wat betekent dat ik hem handmatig heb gesideload. Het afsluiten kwam niet zo vaak voor, maar het was vervelend omdat je niet precies weet wanneer het probleem zich zou voordoen.
Er waren ook gevallen waarin ik heb gekeken naar apps uit de Play Store. Hetzelfde gebeurde; de telefoon wordt willekeurig uitgeschakeld. Ik weet niet of het probleem met uw telefoon hetzelfde is als het probleem dat ik persoonlijk ben tegengekomen, maar daar beginnen we.
Start uw apparaat in de veilige modus om alle apps van derden tijdelijk uit te schakelen. Als het probleem zich niet voordoet in de veilige modus, is het duidelijk dat er een app van derden is die het probleem veroorzaakt. Voordat ik je vertel wat je in dit geval moet doen, volg je deze stappen om je Galaxy A3 in de veilige modus te gebruiken:
- Schakel het apparaat uit.
- Houd de aan / uit-toets ingedrukt voorbij het scherm met de apparaatnaam.
- Laat de aan / uit-toets los wanneer ‘SAMSUNG’ op het scherm verschijnt.
- Onmiddellijk nadat u de aan / uit-toets heeft losgelaten, houdt u de toets Volume omlaag ingedrukt.
- Blijf de toets Volume omlaag ingedrukt houden totdat het apparaat opnieuw is opgestart.
- Veilige modus wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van het scherm.
- Laat de toets Volume omlaag los wanneer u ‘Veilige modus’ ziet.
Ervan uitgaande dat het probleem zich niet voordoet in de veilige modus, is het volgende dat u moet doen, uitzoeken welke van de apps die u hebt geïnstalleerd het probleem veroorzaakt. Mogelijk kunt u het niet meteen lokaliseren, dus begin met zoeken vanuit apps die u onlangs hebt geïnstalleerd. Als u al verdachten heeft, verwijdert u deze een voor een:
- Tik op een startscherm op het pictogram Apps.
- Tik op Instellingen.
- Tik op Toepassingen.
- Tik op de gewenste applicatie in de standaardlijst of tik op het menupictogram> Systeem-apps tonen om vooraf geïnstalleerde apps weer te geven.
- Tik op Verwijderen.
- Tik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.
Als de telefoon in de veilige modus echter nog steeds willekeurig wordt uitgeschakeld, gaat u verder met de volgende stap.
Observeer uw telefoon terwijl deze is aangesloten op de oplader
Een van de redenen waarom de telefoon zichzelf opnieuw opstart of afsluit, is wanneer de batterij het begeeft. Ik begrijp dat het probleem nog steeds optreedt, zelfs als de telefoon zich in de veilige modus bevindt, maar in plaats van achter de vooraf geïnstalleerde app of de firmware zelf aan te gaan, kunt u het beste proberen te kijken of het een probleem is met de batterij.
Sluit de oplader aan op een werkend stopcontact en sluit je telefoon erop aan met de originele USB-kabel. De telefoon wordt opgeladen zodra deze elektrische stroom detecteert die door de circuits van de voedingsadapter vloeit. Blijf het apparaat gebruiken, maar houd er rekening mee dat het apparaat zichzelf nog steeds uitschakelt.
Als het probleem zich niet voordoet wanneer de telefoon wordt opgeladen, is het probleem mogelijk de batterij. De Galaxy A3 heeft geen verwijderbare batterij, dus je moet de telefoon echt naar de winkel brengen om hem te laten vervangen. Als het probleem u echter nog steeds hindert, probeer dan te kijken of het te wijten is aan vloeistofschade.
RELEVANTE POSTS:
- Wat te doen als uw Samsung Galaxy A3 de foutmelding 'vocht gedetecteerd' weergeeft [Handleiding voor probleemoplossing]
- Waarom loopt de batterij van mijn Samsung Galaxy A3 zo snel leeg en hoe kan ik deze repareren? [Gids voor probleemoplossing]
- Samsung Galaxy A3 geeft foutmelding "vocht gedetecteerd" weer en laadt niet op [Handleiding voor probleemoplossing]
- Wat te doen met je Samsung Galaxy A3 die langzaam oplaadt? [Gids voor probleemoplossing]
- Samsung Galaxy A3 laadt niet op vanwege de waarschuwing ‘vocht is gedetecteerd’ [Handleiding voor probleemoplossing]
Controleer uw telefoon op mogelijke vloeistofschade
In tegenstelling tot fysieke schade is vloeibare schade subtiel. Zelfs als de Galaxy A3 (2017) de IP68-classificatie heeft die aangeeft dat hij waterbestendig is, is het nog steeds mogelijk dat de telefoon wordt beschadigd door vloeistof.
Om te controleren of uw telefoon het heeft, kijkt u eerst in de USB-poort om te zien of u daarin wat sporen van vocht kunt vinden. Om ervoor te zorgen dat het droog is, kunt u een wattenstaafje gebruiken om het gebied schoon te maken of een klein stukje vloeipapier erin steken om het vocht op te nemen.
U kunt ook de vloeistofschade-indicator (LDI) controleren door de simkaarthouder te verwijderen en in de simkaartsleuf te kijken. Als de LDI nog steeds wit is, wordt het probleem niet veroorzaakt door vloeistofschade. Als de LDI echter rood, roze of paars wordt, is het positief. In dit geval moet u de telefoon toch naar het servicecentrum brengen, zodat de technicus deze voor u kan opruimen.
Aan de andere kant, als u zeker weet dat het geen vloeistofschade is die het probleem veroorzaakt, moet u de volgende procedures uitvoeren, aangezien dit een firmwareprobleem kan zijn.
Start de telefoon op in de herstelmodus en wis de cachepartitie
Het is mogelijk dat een of enkele van de vooraf geïnstalleerde apps dit probleem veroorzaken, maar in plaats van ernaar te zoeken, is het beter dat u achter de firmware zelf aan gaat, aangezien vooraf geïnstalleerde apps er diep in zijn ingebed. Het volgende dat u moet doen, is alle systeemcaches verwijderen, zodat ze worden vervangen door nieuwe. U kunt dit doen door de telefoon op te starten in de herstelmodus en alle inhoud van de cachepartitie te wissen. Hier is hoe je dat doet ...
- Schakel het apparaat uit.
- Houd de toets Volume omhoog en de starttoets ingedrukt en houd vervolgens de aan / uit-toets ingedrukt.
- Laat alleen de aan / uit-toets los wanneer het logoscherm van het apparaat wordt weergegeven.
- Wanneer het Android-logo wordt weergegeven, laat u alle toetsen los (‘Systeemupdate installeren’ wordt ongeveer 30-60 seconden weergegeven voordat de menu-opties van het Android-systeemherstel worden weergegeven).
- Druk meerdere keren op de toets Volume omlaag om ‘cachepartitie wissen’ te markeren.
- Druk op de aan / uit-toets om te selecteren.
- Druk op de toets Volume omlaag om ‘ja’ te markeren en druk op de aan / uit-toets om te selecteren.
- Wanneer het wissen van de cachepartitie is voltooid, wordt ‘Systeem nu opnieuw opstarten’ gemarkeerd.
- Druk op de aan / uit-toets om het apparaat opnieuw op te starten.
Deze procedure kan slechts ongeveer een minuut of twee duren, dus wacht tot uw telefoon actief wordt en ga dan verder met uw observatie. Als het probleem niet is verdwenen, kan de volgende procedure het probleem mogelijk oplossen.
Maak een back-up van belangrijke bestanden en voer de Master-reset uit
Nadat u de cachepartitie hebt gewist en het probleem blijft bestaan, is het volgende dat u moet doen, uw apparaat opnieuw instellen. Als het probleem te wijten is aan een firmwareprobleem, zorgt een reset ervoor. Zorg er echter voor dat u een back-up maakt van uw belangrijke bestanden en gegevens, aangezien deze tijdens het proces worden verwijderd. Schakel daarna de Factory Reset Protection (FRP) uit door uw Google-account van uw telefoon te verwijderen, zodat u na het resetten geen toegang meer tot uw apparaat krijgt.
- Maak een back-up van gegevens in het interne geheugen. Als u zich heeft aangemeld bij een Google-account op het apparaat, heeft u Antidiefstal geactiveerd en heeft u uw Google-inloggegevens nodig om de Master-reset te voltooien.
- Schakel het apparaat uit.
- Houd de toets Volume omhoog en de starttoets ingedrukt en houd vervolgens de aan / uit-toets ingedrukt.
- Laat alleen de aan / uit-toets los wanneer het logoscherm van het apparaat wordt weergegeven
- Wanneer het Android-logo wordt weergegeven, laat u alle toetsen los (‘Systeemupdate installeren’ wordt ongeveer 30-60 seconden weergegeven voordat de menu-opties van het Android-systeemherstel worden weergegeven).
- Druk meerdere keren op de toets Volume omlaag om ‘gegevens wissen / fabrieksinstellingen herstellen’ te markeren.
- Druk op de aan / uit-knop om te selecteren.
- Druk op de volume-omlaagtoets totdat ‘Ja - verwijder alle gebruikersgegevens’ is gemarkeerd.
- Druk op de aan / uit-knop om de masterreset te selecteren en te starten.
- Wanneer de masterreset is voltooid, wordt ‘Systeem nu opnieuw opstarten’ gemarkeerd.
- Druk op de aan / uit-toets om het apparaat opnieuw op te starten.
Mocht het probleem u na de reset blijven storen, dan is het niet alleen een klein firmwareprobleem, maar er kan ook een ernstig probleem zijn met de hardware. Het is tijd om het naar het servicecentrum te brengen, zodat het goed kan worden gecontroleerd door de technicus.
Ik hoop dat deze gids voor probleemoplossing u op de een of andere manier kan helpen. Als u hierna nog steeds onze hulp nodig heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.
Berichten die u wellicht ook wilt lezen:
- Uw Samsung Galaxy A3 (2017) repareren die vanzelf opnieuw opstart [Handleiding voor probleemoplossing]
- Samsung Galaxy A3 laadt niet op vanwege de waarschuwing ‘vocht is gedetecteerd’ [Handleiding voor probleemoplossing]
- Een Samsung Galaxy A3 repareren die vastloopt in de opstartlus, zal niet verder opstarten [Handleiding voor probleemoplossing]
- Samsung Galaxy A3 repareren met een zwart scherm dat niet reageert maar zachte knoppen branden [Handleiding voor probleemoplossing]
- Uw Samsung Galaxy A3 (2017) repareren die vanzelf opnieuw opstart [Handleiding voor probleemoplossing]
- Samsung Galaxy A3 (2017) repareren die vastzit in de bootloop [Handleiding voor probleemoplossing]