Als een smartphone niet opstart, is het meestal de batterij die problemen heeft, maar aan de andere kant zijn er andere factoren waarmee we rekening moeten houden en mogelijkheden om uit te sluiten voordat we kunnen vaststellen wat het probleem is, hoe het optreedt en wat er moet gebeuren. gedaan om het te repareren. De volgende stappen zullen u uitleggen waarom u ze moet doen ... Stroomproblemen zoals niet opladen en niet inschakelen, behoren tot de meest voorkomende problemen die smartphonebezitters kunnen tegenkomen. In deze post ga ik het laatste aanpakken, wat ook kan voorkomen op je nieuwe #Google Pixel XL (#PixelXL). We hebben al een paar klachten van nieuwe eigenaren over deze problemen ontvangen. Daarom zijn we verplicht dit probleem aan te pakken om onze lezers te helpen.
Stap 2: sluit de oplader aan en sluit deze aan op de telefoon
U moet controleren of de telefoon wordt opgeladen, want er is altijd een mogelijkheid dat de batterij leeg is geraakt, daarom gaat hij niet aan of reageert hij niet op wat u ook doet. Maar afgezien van het uitsluiten van het lege batterijprobleem, geeft het opladen van uw telefoon u ook een hint of het probleem al dan niet hardware-gerelateerd is.
Als de hardware in orde is, worden de gebruikelijke oplaadtekens weergegeven, zoals het oplaadpictogram op het scherm of de LED-melding. Als de telefoon niet oplaadt, moet u dit eerst oplossen om het probleem niet op te laden. Hier is de gids daarvoor: Hoe u uw nieuwe Google Pixel XL kunt repareren die niet wordt opgeladen [Handleiding voor probleemoplossing].
Stap 3: probeer uw Pixel XL op te starten in de veilige modus
Er zijn momenten dat apps van derden of welke app dan ook crashen. Wanneer dit gebeurt, kan de werking van de firmware worden beïnvloed, afhankelijk van de hoeveelheid bronnen die deze apps gebruiken en het meest voorkomende resultaat is een systeemcrash die wordt gekenmerkt door vastlopen, vertragingen, willekeurig opnieuw opstarten en niet inschakelen.
Probeer uw telefoon op te starten in de veilige modus, want als dit lukt, wordt ons vermoeden dat een of meer van uw apps van derden het probleem veroorzaken, bevestigd. Zo start u uw Google Pixel XL op in de veilige modus:
- Houd de Kracht knop totdat het Google-logo op het scherm verschijnt en laat dan los. Wacht enkele seconden totdat het logo verschijnt.
- Terwijl het Google-logo nog steeds op het scherm staat, houdt u de Volume omlaag knop.
- Blijf de knop Volume omlaag ingedrukt houden totdat "Veilige modus" verschijnt linksonder in het ontgrendelingsscherm en laat vervolgens los. Dit kan tot 30 seconden duren.
Als dit lukt, zoekt u de app die het probleem veroorzaakt en verwijdert u deze.
- Veeg vanaf het startscherm het Pijl pictogram (onderaan) om de Applijst te bekijken.
- Navigeren naar Instellingen, vervolgens Apps.
- Zoek en selecteer de juiste app. Als systeem-apps niet zichtbaar zijn, tik je op het menupictogram (in de rechterbovenhoek)> Systeem weergeven.
- Kraan Dwingen hou op.
- Kraan OK.
- Kraan Opslag.
- Kraan Verwijder gegevens. Deze optie is mogelijk niet beschikbaar voor sommige apps, vooral niet voor vooraf geïnstalleerde apps. Als u een app opnieuw instelt of de gegevensopslag wist, kan opgeslagen informatie in de app worden verwijderd (er kunnen bijvoorbeeld agenda-evenementen verloren gaan).
- Kraan OK.
Stap 4: Probeer uw telefoon op te starten in de herstelmodus
Als opstarten in de veilige modus alle apps van derden uitschakelt, zal opstarten in de herstelmodus de gebruikersinterface van Android min of meer uitschakelen. Als het probleem bij de firmware zit, is deze procedure succesvol, hier is hoe.
- Houd de Volume omlaag knop. Terwijl u Volume omlaag houdt, houdt u de
- Aan / uit-knop totdat de telefoon wordt ingeschakeld. Je zult het woord zien "Begin" met een pijl eromheen.
- Druk op de knop Volume omlaag totdat u markeert "Herstelmodus."
- Druk op de aan / uit-knop om de herstelmodus te starten. U ziet een afbeelding van een Android-robot met een uitroepteken (u ziet mogelijk ook "Geen commando").
Ervan uitgaande dat uw telefoon met succes is opgestart in deze modus, probeert u deze eerst opnieuw op te starten. Als het niet opstart, ga dan verder met de master-reset door het opnieuw op te starten in deze modus:
- Houd de Kracht knop. Houd Power ingedrukt en druk eenmaal op de knop Volume omhoog. Laat vervolgens het Kracht knop.
- Als "Gegevens wissen / fabrieksinstellingen herstellen" niet is gemarkeerd, drukt u op de knop Volume omlaag totdat dit het geval is. Druk vervolgens op de aan / uit-knop om het te selecteren.
- Druk op de knop Volume omlaag totdat u markeert "Ja" (of "Ja - verwijder alle gebruikersgegevens"). Druk vervolgens op de aan / uit-knop om het te selecteren.
- Nadat de reset is voltooid, drukt u op de aan / uit-knop om te selecteren "Herstart systeem nu."
- Herstel uw gegevens als u klaar bent.
Stap 5: stuur de telefoon op voor reparatie
Als de telefoon niet opstart in zowel de Veilige modus als de Herstelmodus, of als hij niet goed opstart na de reset, dan is het tijd om hem op te sturen voor reparatie of controle. U heeft op dit moment alles gedaan wat u moet doen, dus zoek hulp van een technicus. Als de telefoon echter water en fysieke schade heeft opgelopen, moet u mogelijk alle kosten dragen en wordt deze mogelijk niet vervangen.