15 Google Chrome-tips en -trucs die u moet kennen op Android

Schrijver: Robert Simon
Datum Van Creatie: 19 Juni- 2021
Updatedatum: 16 November 2024
Anonim
Смотрите 4, 5, 6 серии, юмористического сериала для подростков - "Хочу в Париж".
Video: Смотрите 4, 5, 6 серии, юмористического сериала для подростков - "Хочу в Париж".

Deze tips en trucs van Google Chrome zullen uw surfervaring op het web op uw telefoon of tablet een boost geven. De browser van Google is vooraf geïnstalleerd op bijna alle Android-apparaten en miljoenen mensen gebruiken deze elke dag. Google Chrome heeft veel te bieden, maar u kunt het met onze hulp nog beter maken.

Hoewel de app de afgelopen jaren heel veel nieuwe functies heeft gekregen, zijn veel van die functies of bedieningselementen duidelijk zichtbaar. Als u weet waar u moet zoeken of wat u moet veranderen, wordt Google Chrome veel beter.

Sommige functies moet u inschakelen en andere wachten op u om ontdekt te worden. We laten u zien hoe u de URL-adresbalk naar beneden verplaatst voor gemakkelijke toegang, sneller tussen tabbladen schakelt, een webpagina downloadt om later te bekijken en andere handige tips.

15 Google Chrome-tips en -trucs voor mobiel

  1. Verplaats de adresbalk van Chrome naar de onderkant van het scherm
  2. Schakel sneller tussen tabbladen
  3. Stel vragen of zoek rechtstreeks vanuit de adresbalk
  4. Schakel de donkere modus in
  5. Verberg aanbevolen pop-ups met 'artikelen voor jou'
  6. Kopieer en deel snel een URL of adres
  7. Geef Chrome een boost met de leesmodus
  8. De startknop toevoegen / verwijderen uit Chrome
  9. Zorg ervoor dat webpagina's sneller worden geladen
  10. Tik op woorden, e-mails, cijfers en meer
  11. Trek omlaag om de pagina te vernieuwen
  12. Bewaar webpagina's als pdf
  13. Krijg privacy met de incognitomodus
  14. Blokkeer geluiden en websites in Chrome
  15. Download een webpagina wanneer u weer online bent

1. Verplaats de adresbalk van Google Chrome naar de onderkant van uw scherm

Het is erg handig om de adresbalk van Google Chrome naar de onderkant van het scherm te verplaatsen, vooral als je een grote telefoon hebt.Dit maakt het gemakkelijker om met één hand te gebruiken, of voor mensen met kleine handen, en voegt tegelijkertijd een verborgen maar mooie moderne gebruikersinterface toe.


Om te beginnen, kopieer en plak (of typ)chrome: // flags / # enable-chrome-home tik in de adresbalk op het gemarkeerde Chrome Home-optie en selecteer Inschakelen. Blader vervolgens een beetje verder naar beneden en schakel invlaggen / # enable-chrome-home-modern-layouten start de Chrome-browser vervolgens twee keer opnieuw, volgens de instructies op het scherm. Klik hier voor een meer gedetailleerde set instructies.

Nu kunt u Chrome gemakkelijk met één hand gebruiken en zijn uw bladwijzers en adresbalk gemakkelijker te bereiken.

2. Sneller tussen tabbladen schakelen tijdens het browsen

Wanneer u op internet aan het kijken bent en meer dan één tabblad open heeft, tikt u meestal op de kleine vierkante knop 'tabbladen' om tussen uw browsertabbladen te schakelen. Er zijn echter twee snellere manieren om dit te doen.

Veeg naar boven om snel van tab te wisselen


Veeg eerst met uw vinger over de adresbalk (waar u de naam van de website typt) om snel tussen tabbladen te schakelen. Wist niet dat je dat kon doen, of wel? Graag gedaan. Kortom, u kunt door de webbrowser-tabbladen vegen, net zoals u op uw startschermen doet.

Of veeg omlaag op de adresbalk om direct een Rolodex-indeling te zien van al uw geopende vensters en webpagina's. Tik op degene die u wilt bekijken.

3. Zoek of stel vragen in de adresbalk

U gebruikt waarschijnlijk de adresbalk om uw favoriete websites in te typen of typ www.google.com om naar Google te navigeren. Voer vervolgens uw Google-zoekopdracht uit. Wist je dat je dat allemaal niet hoeft te doen?

Typ in de adresbalk een wiskundige vergelijking, typ hoe het weer is of stel bijna elke andere vraag die u normaal op Google zou stellen. U hoeft niet eens op enter te drukken, het antwoord verschijnt gewoon automatisch. Als je op een website iets leest en een vraag hebt, typ je die gewoon in de adresbalk. U hoeft geen andere pagina te openen of iets anders te doen. Probeer het zelf.


4. Schakel de donkere modus in

Ja, Google heeft in april 2019 eindelijk een donkere modus of nachtmodus aan Google Chrome toegevoegd, maar deze is niet standaard ingeschakeld. Ga gewoon naar Menu> Instellingen> Thema's en schakel de donkere modus in. Doe het gewoon al.

Als je een ouder apparaat hebt of de donkere modus niet als een optie ziet, kunnen we deze nog steeds inschakelen. Kopieer en plak chrome: // flags # enable-android-night-mode in de URL-adresbalk en tik op enter. Wijzig deze optie in de gemarkeerde vervolgkeuzelijst in Ingeschakeld en start Chrome opnieuw.

5. Verberg aanbevolen "artikelen voor jou"

Een leuke nieuwe functie in Google Chrome zijn de aanbevolen artikelen die automatisch verschijnen wanneer u Chrome opent of een nieuw tabblad opent. En hoewel ze aardig zijn, willen sommige mensen ze misschien verbergen en teruggaan naar de schone, ononderbroken Google-ervaring. Hier is hoe.

Open Chrome op uw telefoon en kopieer deze URL:chrome: // flags / # enable-ntp-remote-suggestiesen raak invoeren. Zorg er nu voor dat dit in het vervolgkeuzemenu wordt vermeld als 'uitgeschakeld' en u bent helemaal klaar. Open Chrome opnieuw en geniet van de strakke look.

6. Kopieer en deel snel een URL of adres

In plaats van de knop Delen te zoeken en op 'Kopiëren naar klembord' te tikken om een ​​websiteadres te kopiëren en te plakken of te delen, zult u blij zijn te weten dat er een snellere manier is. Tik of houd rechtsboven in de adresbalk ingedrukt en tik vervolgens op de kopieerknop. Of selecteer de menuknop met drie stippen en tik op alles selecteren om een ​​volledige URL te kopiëren. Deel de link nu met vrienden of in een sms of e-mail.

Als u zich op een website bevindt die HTTPS is, tikt u op het kleine vergrendelingspictogram en drukt u lang op de URL om het volledige websiteadres te kopiëren. Dit bespaart u een paar klikken wanneer u links deelt of kopieert / plakt.

Typ bovendien in de adresbalkchrome: // vlaggen en zoek naar "Omnibox-klembord-URL-suggesties". Schakel deze verborgen functie in en de volgende keer dat u een link kopieert, opent u Chrome en kijkt u naar de magie. Het controleert automatisch uw klembord en plakt eventuele websitelinks voor u. In feite meteen een website openen die u ergens anders op uw telefoon hebt gekopieerd.

7. Geef Chrome een boost met de leesmodus

We weten dat het bekijken van websites op een mobiel apparaat niet altijd de beste ervaring is. Je ziet overal advertenties, verschillende lettertypekleuren of -groottes en video's die automatisch worden afgespeeld. Soms is er geen standaardstijl of -formaat, waardoor het moeilijk wordt.

U kunt Google Chrome in de leesmodus dwingen, waardoor bijna alles wordt verwijderd om een ​​mooie barebones-ervaring te bieden. De leesmodus verschijnt soms automatisch, maar we kunnen het altijd forceren.

Om te beginnen, kopieer en plak (of typ) chrome: // flags / # reader-mode-heuristics in de adresbalk en tik op het gemarkeerde vak. Net als bij sommige van onze eerdere tips, schakelt u Lezermodus geactiveerd in. Als dit te agressief is, ga dan terug naar binnen en verander het in "Met artikel gestructureerde opmaak". Op deze manier wordt de leesmodus geactiveerd wanneer hij denkt dat je een artikel leest, in plaats van de hele tijd. Pagina's worden nu ook sneller geladen.

8. Toevoegen / verwijderen van de Home-knop in Chrome

Chrome voor mobiel had een tijdje niet de startknop zoals een computer, en we moesten deze in de browser hacken. Tegenwoordig, anno 2019, is het direct beschikbaar voor de meeste apparaten. Hier laten we u zien hoe u de startknop kunt toevoegen of verwijderen voor degenen die dit wel of niet willen.

Fabrikanten nemen een optioneel bestand op dat bekend staat als de ChromeCustomizations APK. Dit kleine bestand geeft Chrome de startknop. Dus misschien heb je de startknop al. Zo niet, probeer dit dan.

Kopieer en plak chrome: // flags / # force-enable-home-page-button in Chrome, tik op enter en selecteer "Ingeschakeld" in de vervolgkeuzelijst. Zorg ervoor dat u Chrome een paar keer opnieuw opstart om de wijziging te laten verschijnen.

Extra tip: Ga naar Instellingen> Startpagina> Open deze pagina en stel deze in om naar elke gewenste website te gaan wanneer u naar de startpagina gaat, in plaats van alleen naar Google.

9. Geef de laadtijden van webpagina's in Chrome een boost

Niemand wacht graag voor altijd tot een website is geladen. We willen informatie, en we willen het snel. Gelukkig is er ook een manier om dit op Chrome voor Android een boost te geven.

Databesparing in Google Chrome is niets nieuws, maar in 2016 heeft Google video aan de technologie toegevoegd. In feite comprimeert en optimaliseert databesparing inhoud op afstand voor u. Levert het dan sneller af terwijl u minder van uw maandelijkse dataplan gebruikt. Dit maakt surfen op internet sneller en bespaart u geld.

Open Chrome en tik op de menuknop met drie stippen rechtsboven. Raken Instellingen, en zet aan Databesparing.

10. Tik op Woorden, e-mails, telefoonnummers en meer

Je hebt dit waarschijnlijk al eerder gedaan en wist niet hoe, of je hebt Chrome lang genoeg gebruikt om veel van de trucs te kennen. Als u dit niet doet, tikt u op een woord om direct op Google naar dat woord of die zin te zoeken. Onderaan het scherm verschijnt een pop-up, waar u omhoog kunt vegen voor meer details. Dit is geweldig om informatie over een woord te leren of om meer informatie te krijgen over iets als 'Android' of iets anders waarop u tikt.

Dit is een stuk sneller dan op de 3-punts instellingenknop te drukken en te zoeken naar de ronde vernieuwingsknop. Het is gewoon sneller, gemakkelijker en logischer. Hoe meer je weet, toch?

12. Sla de webpagina op als pdf

Wist u dat u volledige webpagina's als pdf kunt opslaan als u dat wilt? Het is ook vrij eenvoudig. Op die manier kunt u het gemakkelijk lezen wanneer u maar wilt, zelfs als u offline bent. Ga naar een webpagina en gebruik de ingebouwde deelfunctie van Google om deze als pdf op te slaan.

Tik gewoon op de menuknop met 3 regels en selecteer "Delen". Vanaf hier kiest u de ingebouwde afdrukoptie, maar verandert u deze van een printer in een pdf. Sla vervolgens het pdf-bestand van de website op uw telefoon op om het te lezen en te delen zoals u wilt. Netjes, toch?

13. Blader privé met de incognitomodus

Het verbaast me nog steeds hoeveel mensen de incognitomodus niet kennen of gebruiken op hun smartphone of computer. Wanneer u de incognitomodus in Google Chrome gebruikt, wordt uw webactiviteit door niemand bijgehouden, opgeslagen of bekeken. Of dat nu winkelen voor een cadeau is rond de feestdagen, of iets wat je op Amazon opzoekt, komt morgen niet op je 'aanbevolen' lijst terecht.

Er zijn tientallen redenen om privé te browsen, om nog maar te zwijgen van de vele beveiligingsvoordelen. Tik dus op de menuknop met drie stippen en selecteer "Nieuw incognitotabblad". Hierdoor wordt een privévenster geopend zonder te beëindigen wat u eerder aan het doen was. Doe wat je wilt met die sessie en sluit deze af als je klaar bent.

14. Blokkeer geluid of demp een website in Chrome

Deze volgende Google Chrome-truc is er een waar je absoluut dol op zult zijn, vooral als je een hekel hebt aan al die automatisch afspelende advertenties en dergelijke. We kunnen het geluid volledig blokkeren of het gewoon dempen op specifieke websites, allemaal in Chrome voor mobiel.

Of je nu al het geluid wilt verwijderen of gewoon een paar slechte websites wilt dempen, hier is hoe. Open Chrome en ga naar Instellingen> Site-instellingen> Geluid. Je kunt de grote schakelaar bovenaan gebruiken om al het geluid te stoppen, of specifieke sites aan de lijst toevoegen door op de + knop te drukken om een ​​uitzondering toe te voegen. U kunt indien nodig ook snel de site die u momenteel bezoekt, toevoegen aan de lijst met negeren.

15. Download pagina's wanneer u online bent

Last but not least is dit een manier om een ​​webpagina te downloaden zodra u weer online bent. Dit is vooral handig als u op reis bent en een schokkerige internetverbinding heeft. We hebben allemaal gezien dat de melding 'Je bent offline' niet kon worden geladen, met het kleine dinosauruspictogram op het scherm. Dit is Google Chrome die u vertelt dat u geen stabiele internetverbinding heeft en dat het de pagina niet kan laden. In plaats van constant te proberen een pagina opnieuw te laden en gefrustreerd te raken, kunt u Chrome de webpagina laten downloaden zodra u een stabiele verbinding heeft.

Als u een webpagina probeert te laden en u krijgt de melding "U bent offline", tikt u gewoon op de blauwe knop "Pagina later downloaden" onder aan het scherm. Nu zal Chrome die specifieke webpagina onmiddellijk en automatisch downloaden zodra u een internetverbinding heeft. Het is klaar voor de volgende keer dat u ernaar zoekt.

Die zijn allemaal behoorlijk nuttig, toch? Gebruik deze 15 tips en trucs voor Google Chrome en surf op internet als een professional op uw mobiele apparaat. Of deel deze cheats gerust met vrienden en familie. Stuur ons hieronder een reactie met eventuele andere functies die u nuttig vindt.

Wanneer je amung Galaxy 8 je een zwart cherm geeft maar een blauw lampje bovenaan het cherm heeft dat af en toe knippert, kan het zijn dat de telefoon een yteemcrah ervaart. Het komt zelden voor bij n...

Haar de groot chot. Van januari tot december, van zondag tot en met maandag, op elk uur van elke dag, jij kon een winnende touchdown-pa, een zinderende klap, een wedtrijdveranderende hoekchop, een zoe...

Interessant